Nieuws

Nieuw Intel label verzekert batterijduur van 9 uur voor laptops

Het “Engineered for Mobile Performance”-label van Intel moet consumenten duidelijke richtlijnen geven bij de aankoop van een laptop.

Laten we eerlijk zijn, de batterijduur die door fabrikanten wordt aangegeven op verpakkingen en in productspecificaties, zijn zelden correct. Tests gebeuren in optimale omstandigheden en de resultaten zijn dan ook bijna altijd beter dan de werkelijkheid. Intel wil hier echter verandering in brengen met een nieuw label: “Engineered for Mobile Performance”. Het label moet een minimum batterijduur van 9 uur garanderen. Verder moeten de laptops ook van slaapstand naar browsen kunnen gaan in 2 seconden en moeten ze even snel werken, of ze nu aan de lader hangen of niet. 

Intel heeft alvast 100 partners die deelnemen aan dit nieuwe project. Toestellen die van het label voorzien willen worden zullen eerst door een Intel-ingenieur goedgekeurd moeten worden. Het gaat dus om een nieuwe visuele indicator die de consument een bepaalde zekerheid moet waarborgen. 

Met wat geluk wordt dit label een nieuwe standaard waar consumenten zonder uitgebreide computerkennis naar op zoek gaan bij de aankoop van een moderne laptop. Intel liet ook nog weten dat het label niet fysiek aanwezig zal zijn op de toestellen (gelukkig maar), maar wel voor brandingredenen kan gebruikt worden op een verpakking en natuurlijk websites. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business