Tesla Model Y is te verkrijgen vanaf 56.000 euro

Wederom geen goed nieuws voor Tesla's 'autopilot-functie'.

Advertentie

Een nieuwe dag, een nieuwe Tesla-gebeurtenis die je mond doet openvallen. De Russische bestuurder van een Tesla Model 3, Alexi Tretyakov, vertelde in een tv-interview dat hij en zijn twee kinderen met de Model 3 op een takelwagen zijn gebotst. Volgens Tretyakov was Tesla’s autopilot geactiveerd en had de man zijn handen op het stuur. Het klinkt uiteraard nogal bedenkelijk, ofwel zalgTretyakov de takelwagen zelf niet, ofwel was het het semi-autonoom systeem van Tesla dat de takelwagen niet op tijd heeft vastgesteld om in de remmen te vliegen.

Batterij vat vuur

In ieder geval zijn Tretyakov, een financieel expert bij een investeringsorganisatie, en zijn twee kinderen er verbazend goed vanaf gekomen aangezien de wagen niet lang na de botsing vuur vatte. In eerste instantie zou het de batterij geweest zijn die vuur vatte waardoor er zich ook explosies begonnen te vormen. Het bewijs daarvan kan je in onderstaand filmpje bekijken.

Het incident vond plaats op 10 augustus. Technologiewebsite Engadget contacteerde Tesla voor een reactie maar kreeg nog geen officieel antwoord.