Nieuws

Tesla-eigenares plant Model 3 sleutelkaart in haar arm

Een contactloze autosleutel, maar dan heel letterlijk genomen.

Bij aankoop van een Tesla zijn er verschillende mogelijkheden om de wagen te openen. Dat kan aan de hand van je smartphone, met als nadeel dat wanneer die leeg is je dus niet in je wagen kan, laat staan hem starten. Een tweede optie is een sleutel in de vorm van een mini-Tesla, maar ook die kunnen het uiteindelijk begeven als de batterij leeg is. Ten slotte kan je ook gewoon een reguliere sleutelkaart nemen, die heeft het minste kans op falen.

Een creatieve Model 3-eigenares heeft er niets beter op gevonden dan de chip in haar sleutelkaart eruit te halen en deze in te planten in haar arm. Op die manier hoefde ze nooit meer na te denken of ze haar sleutel wel bij had, want ze is gewoon de sleutel.

“De sleutel werkt nog niet goed, maar als de zwelling weg is zou het moeten lukken.” – Amie DD

“Ze maakt dingen”

Amie DD, zo heet de fanatieke eigenares die nooit meer zonder sleutel wilt vallen. De vrouw is een soort zelfverklaarde software-ingenieur en beschrijft zichzelf als een “maker van dingen”. Heel vaag dus. Maar je zal meteen begrijpen waarom.

Een aantal jaren geleden plantte Amie al een RFID-tag in haar arm zodat ze gemakkelijker en sneller haar voordeur kon openen. Wanneer ze nu op het idee kwam om ook haar sleutel in haar eigen lichaam te steken, probeerde ze dat in de bestaande RFID-tag te doen maar zonder succes. Een tweede chip erbij dan maar.

De sleutelkaart van Tesla die Amie in haar arm inplantte.

Bio-chip

Je vraagt je nu waarschijnlijk af hoe je zo’n hele sleutelkaart in je arm krijgt. Ook daar heeft Amie uiteraard over nagedacht. Aan de hand van aceton kon ze de omhuizing van de de sleutelkaart volledig doen oplossen zodoende ze alleen de benodigde chip nog had om te wagen te openen. Vanaf dan gaat het snel. Ze passeert langs een zogenaamde ‘lichaamsmodificatiestudio’ waarin haar implantaat wordt ingewerkt en klaar is kees!

Volgens Amie zou na het implementeren haar arm opgezwollen zijn en daardoor zou de sleutel nog niet goed werken. Ze kan momenteel de wagen wel openen maar ze moet haar arm praktisch tegen de wagen houden. In het filmpje stelt Amie dat dat probleem hopelijk opgelost is als de zwelling weg is. Zwelling of niet, ze zal zich nooit meer per ongeluk buiten haar Model 3 sluiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business