Nieuws

MacBook Pro verbannen van Amerikaanse vluchten wegens brandgevaar

Heb jij een MacBook Pro uit 2015 of 2017? Dan loop je het risico dat de batterij vuur vat. De laptops werden alvast uit het luchtruim verbannen in de VS.

In juni riep Apple een beperkt aantal MacBook Pro’s met Retina-display uit 2015 en 2017 terug omdat de batterij voor brandgevaar zou kunnen zorgen. Bijgevolg was het ook niet langer een goed idee meer om de toestellen aan boord van een vliegtuig te brengen en de Amerikaanse FAA (Federal Aviation Administration) heeft de laptops nu ook volledige verbannen. 

Het lijkt alsof de geschiedenis zich herhaalt, maar dit keer met een ander toestel. Eind 2016 werd de Samsung Galaxy Note 7 massaal teruggeroepen na meerdere gevallen van in brand gevlogen batterijen. Samsung ging toen zelfs zo ver dat ze de telefoon via een update onbruikbaar maakten. Apple hield het iets bescheidener en liet instructies achter op hun website met de vraag dat eigenaars hun MacBook Pro terugsturen voor een gratis vervanging van de batterij.

Begin juli waarschuwde de FAA de verschillende luchtvaartmaatschappijen en herinnerde hen er ook aan dat apparaten met batterijen die teruggeroepen zijn, niet aan boord van een vliegtuig genomen mogen worden, zij het als handbagage of ruimbagage. Het probleem is natuurlijk dat het zo goed als onmogelijk is om het verschil tussen een MacBook Pro uit 2015, 2017 of 2019 op te merken. Een mogelijke oplossing die de luchtvaartmaatschappijen kunnen gebruiken, is beschikbaar op de website van Apple, daar kan het serienummer van je MacBook Pro worden ingegeven en krijg je meteen te zien of je toestel mogelijk in brand kan vliegen. 

Niet alleen in de Verenigde Staten worden maatregelen genomen. Europese luchtvaartmaatschappij TUI heeft ook al laten weten specifieke aankondigingen over de MacBook Pro te maken aan de gate en voor het opstijgen. Ook op vluchten van andere maatschappijen waren vorige maand waarschuwingen te horen over rokende toestellen, al werd de MacBook Pro daarbij niet specifiek genoemd. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business