Misfit Vapor X

Misfit kondigde vandaag de Misfit Vapor X aan, een energiezuinige smartwatch met Qualcomm Snapdragon 3100 processor.

Wanneer het over smartwatches gaat, zijn het merken zoals Apple, Fossil en Polar die als eerste genoemd worden. Er is ook nog Misfit, een smartwatchproducent die deel uitmaakt van de Fossil Group, moederbedrijf van, inderdaad, Fossil. Het bedrijf heeft zonet de Vapor X op de markt gebracht, een smartwatch die gebruik zal maken van een efficiënte processor om zo een langere batterijduur te leveren. 

De Misfit Vapor X is opgebouwd uit een lichte aluminium legering die bovendien ook nog eens een mat effect heeft meegekregen. Vanbinnen vinden we een supersnelle Snapdragon 3100 processor die gekend staat voor zijn enorm lage energieverbruik. De zuinige processor wordt aangevuld door een batterijbesparingsmodus en fast charge waarmee de batterij binnen het uur zal opgeladen zijn. 

WearOS

WearOS is het besturingssysteem naar keuze en zal compatibel zijn met telefoons die Android 4.4 of hoger draaien én toestellen die iOS 10 of later gebruiken. Verder bevat het horloge 4 GB aan interne opslag, 512 MB RAM en NFC om contactloos te kunnen betalen. 

De Misfit-website geeft verder aan dat er telefoon- en smsnotificaties weergegeven worden en dat er zelfs met de smartwatch gezwommen worden, zolang je er niet mee gaat duiken. De Vapor X komt samen met Spotify en je hebt zelfs geen telefoon nodig om er gebruik van te maken. Uiteraard is er ook een activity tracker aanwezig.  De Misfit Vapor X is meteen beschikbaar voor 279.99 dollar. 

Gerelateerde artikelen

Fossil introduceert Gen 5 smartwatch

Het wearables assortiment van Fossil breidt uit met de Gen 5 Fossil Touchscreen Smartwatch.