Nieuws

Google Assistant stuurt nu ook herinneringen naar je partner

'Schat wil jij even het vuilnis buiten zetten?' Die vraag hoef je voortaan niet meer zelf te stellen, want Google Asisstant doet het nu voor je.

De spraakassistent van Google wordt steeds meer uitgebreid, zo kun je nu via de assistent je geliefde eraan herinneren om een pakketje op te halen, boodschappen te doen of het vuilnis buiten te zetten.

Voorheen was het al mogelijk om jezelf reminders te sturen via Google Assistant, maar nu kun je die reminders dus ook naar je partner sturen, je familie, vrienden of huisgenoten. Al is het wel bedoeld voor een select groepje vrienden of familie. De persoon die je een herinnering wilt sturen, moet niet alleen in je Google contacten staan, hij of zij moet ook deel uitmaken van de Google family group. En er kunnen maximaal zes personen in de family group.

‘Vergeet je de boodschappen niet?’

De nieuwe functie, genaamd Assignable Reminders, stuurt herinneringen naar een smartphone of een Google Assistant smart display. En hoe werkt zoiets dan? Nou dat is eigenlijk heel simpel, je geeft Google Assistant bijvoorbeeld de opdracht om je partner eraan te herinneren om boodschappen te doen voor het avondeten. Je kunt daarbij aangeven hoe laat je wil dat de herinnering verstuurd wordt. Vervolgens ontvangt je partner de herinnering op zijn of haar telefoon.

Op locatie

De functie werkt ook op locatie, je geeft dan aan dat de herinnering moet worden verstuurd, zodra je partner in de buurt is van een supermarkt. Zodra hij of zij dan langs een supermarkt komt, verschijnt de herinnering meteen op zijn of haar smartphone. En voor taken die niet meteen gedaan hoeven te worden, is er ook een repeat-knop toegevoegd. Dit is om te voorkomen dat iemand uit de familiegroep zijn taak verzaakt, door niet te reageren. In de takengeschiedenis kun je zien welke taken er zijn voltooid en welke er nog gedaan moeten worden.

Uitrol

De komende weken wordt Assignable Reminders uitgerold in Amerika, Engeland en Australië op smartphones, speakers en smart displays. Helaas dus nog niet bij ons. Wanneer de nieuwe functie beschikbaar zal zijn in Europa maakt Google niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business