Nieuws

Ikea maakt afzonderlijke divisie voor smart home

Meubelgigant Ikea heeft intussen een mooi gamma aan smart home-producten en wil daar duidelijk nog meer aan toevoegen de komende jaren.

Dat Ikea niet vies is van smart home-producten moeten we je niet meer vertellen. Eerder deze zomer werd de Symfonisk-reeks uit de doeken gedaan, waarvoor de meubelproducent heeft samenwerkt met audiospecialist Sonos. De verschillende smart home-producten van Ikea doen het duidelijk goed, want het bedrijf heeft nu een divisie opgericht die volledig toegewijd is aan smart home.

Die divisie is niet volledig nieuw, aangezien die producten reeds deel uitmaakten van de divisie “Lighting en Home Smart”. Het succes van zijn huidige collectie aan smart home-producten ligt vermoedelijk aan de basis van deze splitsing, waardoor Home Smart nu een eigen bedrijfstak is geworden. Ikea was zonder twijfel van plan om op termijn meer smart home-producten te ontwikkelen, maar geeft nu zelf aan dat het een versnelling hoger schakelt met deze afzonderlijke divisie.

Björn Block, hoofd van de nieuwe Home Smart-divisie, geeft tot slot aan dat Ikea nieuwe producten wil blijven aanbieden voor mensen die mee willen gaan met de innovaties van vandaag en dat ze daarbij geen tijd hebben om stil te staan: “Om dat te kunnen doen, moeten we producten en oplossingen gaan ontdekken die verdergaan dan het conventionele huismeubilair.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business