walmart

Walmart is een van de zoveelste namen die Tesla verwijt de veiligheidsvoorschriften goed na te leven. Het bedrijf klaagt Tesla nu aan wegens brandgevaarlijke zonnepanelen.

Update 23 augustus 2019, 13:05

Walmart en Tesla gaven een gezamenlijke reactie op het nieuwsfeit:

“Walmart en Tesla kijken ernaar uit om alle problemen aan te pakken en de Tesla zonnepanelen terug actief te maken in de Walmart-winkels zodra alle partijen zeker weten dat alle problemen werden verholpen. Samen kijken we ernaar uit om ons wederzijdse doel van een duurzame energietoekomst na te streven. Bovendien willen beide bedrijven dat elk systeem betrouwbaar, efficiënt en veilig werkt.”

Origineel bericht: 21 augustus 2019, 11:08

Van alle Walmart-winkels die zijn uitgerust met zonnepanelen van Tesla, kregen zeven van de winkels te maken met zonnepanelen die in brand vlogen. Volgens Walmart liepen ze door de branden ruim honderdduizenden dollars aan schade op. Walmart heeft Tesla nu aangeklaagd en eist dat de panelen van de daken worden verwijderd en dat de brandschade vergoed wordt.

In de aanklacht claimt Walmart dat de zonnepanelen niet goed gegrond werden en dat Tesla regelmatig inspecteurs stuurde die geen kennis hadden over zonne-energie. Daarnaast zouden de zonnepanelen ook vol zichtbare gebreken zitten, zo schrijft Reuters.

Solarcity

In de aanklacht haalt Walmart ook SolarCity aan, de producent van zonnepanelen die werd opgericht door twee neven van Elon Musk en drie jaar geleden volledig werd overgenomen door Tesla. Volgens Walmart heeft Tesla geen maatregelen ondernomen om de chaotische installatieprocessen van SolarCity te corrigeren.

Het is niet de eerste keer dat Tesla negatief in het nieuws komt omwille van nalatigheid. Eerder kreeg Tesla reeds een boete voor veiligheidsinbreuken en recent kwamen anonieme medewerkers naar buiten met het nieuws dat er stappen in het productieproces moesten worden overgeslagen om sneller Tesla’s te kunnen produceren.