Nieuws

Google Home Mini krijgt opvolger met nieuwe naamgeving en beter geluid

De geliefde Google Home Mini smart speaker krijgt binnenkort een make-over. Onder andere de naam en geluidskwaliteit ondergaan veranderingen.

Sinds 2017 is de kleine, maar enorm slimme Google Home Mini smart speaker beschikbaar. Deze smart speaker ter grootte van een onderzetter bevat de spraakassistent Google Assistant en is tot op heden de goedkoopste smart speaker op de markt. Een betrouwbare bron heeft aangegeven dat er een opvolger van de Google Home Mini in de maak is en als de informatie klopt, hebben we heel wat nieuws om naar uit te kijken.

Google Home Mini wordt Google Nest Mini

De meest opvallende verandering is waarschijnlijk de naam. Tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2019 kondigde Google aan dat al zijn smart home-producten voortaan onder hun merk Nest uitgebracht zullen worden. Zo hebben we al de Google Nest Hub gezien, die voorheen de Google Home Hub was. Met de smart speakers gaat nu hetzelfde gebeuren, waardoor de opvolger van de Home Mini door het leven zal gaan als de Nest Mini.

Beter geluid, een wall-mount én aux-poort

Aan het uiterlijk van de smart speaker gaat niet veel veranderen. De kleine vormfactor blijft sowieso behouden, al kan de Nest Mini wel iets groter zijn dan zijn voorganger. Google gaat namelijk de geluidskwaliteit verbeteren en het maximale volume wat hoger maken. Er gaat ook een bijbehorende wall-mount zijn om de nieuwe Nest Mini aan de muur te bevestigen. Daarnaast zal er een 3,5mm-audiopoort zijn, waarvan het doel nog onbekend is. De grootste vraag is of hij voor de invoer of uitvoer (of beide) van audio zal dienen. In het tweede geval zou je een afzonderlijke speaker kunnen verbinden met de Nest Mini voor beter geluid. Er zou vervolgens nog een nabijheidssensor aanwezig zijn, zodat de smart speaker kan detecteren dat je in de buurt bent. In de praktijk zou de Nest Mini dan automatisch het huidige volumeniveau laten zien als je ervoor staat.

Een lanceringsdatum en prijs voor de nieuwe Google Home Mini, die dus Nest Mini zal heten, zijn nog niet bekend. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Google in de herfst zijn Made by Google hardware-conferentie, waar we ongetwijfeld meer over de smart speaker (en andere nieuwigheden) zullen horen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business