android logo 2019

Typisch voor Google is dat ze elke Android-versie de naam van een dessert geven. Voor Android Q bleek het echter moeilijk om een dessertnaam te vinden, want die versie gaat door het leven gaan als Android 10.

Vanaf nu krijgen de Android-versies gewoon een cijfer en niet langer een leuke naam. Deze beslissing zou niet te wijten zijn aan een gebrek aan creativiteit bij het bedrijf, maar wel omwille van praktische redenen. Volgens Google zou de L en R bijvoorbeeld nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn in sommige talen. Daarbij is het voor de reguliere gebruiker moeilijk om te herkennen of ze nu de laatste versie gebruiken.

Droid Q

Met Android Q gaan ze dus voor eenvoud, want die gaat gewoon door het leven gaan als Android 10. Alle andere versies daarna krijgen ook gewoon een cijfer als opvolgingsnummer. Wanneer de nieuwe versie 10 precies verschijnt, is echter nog niet geweten.

Ook het logo werd onder handen genomen. Toegankelijkheid staat opnieuw centraal. Zo ondervonden ze dat het groene logo nogal moeilijk te lezen was voor mensen met een visuele aandoening, dus is het nieuwe logo gedeeltelijk in het zwart. De iconisch robot van Android is nog steeds te zien in het logo.