Nieuws

Chinese AI-start-up Megvii maakt weldra beursgang in Hong Kong  

Het Chinese Megvii Technology heeft een aanvraag ingediend voor de beurs van Hong Kong.  

Megvii Technology hoeft het niet alleen te doen; ze worden ondersteund door Alibaba. De beursgang situeert zich op een achtergrond van politieke onrust en de eerste recessie sinds een decennium.  

Megvii, dat zich in Beijing bevindt, staat bekend omwille van zijn gezichtsherkenningstechnologie Face++, en zou bijna 1 miljard dollar aan winst kunnen binnenrijven bij zijn beursgang.  

De aanvraag voor een beursgang komt er terwijl verschillende bedrijven hun Hongkongse plannen op de lange baan schuiven, of zelfs helemaal cancellen omwille van de recessie.  

Megvii besloot om zijn IPO-plannen toch door te drukken omdat het maar weinig te doen heeft in Hong Kong en verwacht dat de politieke onrustgolf wel weer zal gaan liggen aan het einde van het jaar.  

Megvii werd opgericht in 2011 door CEO Yin Qi en twee vrienden van de Tsinghua-universiteit. Het zou het eerste AI-bedrijfje zijn dat een beursgang makt in Hong Kong.  

In mei wist Megvii een 750 miljoen dollar op te halen bij de Bank of China Group Investment en de Australische Macquarie-groep met een validatie van iets meer dan 4 miljard dollar. Ook Citigroup, Goldman Sachs en JPMorgan ondersteunen de IPO.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business