Nieuws

Microsoft HoloLens 2 beschikbaar vanaf september

Op het World AI Conference in Shanghai onthulde de VP van Microsoft dat de HoloLens 2 vanaf september verkrijgbaar zou zijn.

In februari al kondigde Microsoft de opvolger van zijn nieuwe AR-headset aan. Voor verbetering van het nieuwe model maakt Microsoft gebruik van twee oscillerende spiegels die zo snel heen en weer gaan dat je beeld krijgt voor de ogen van de drager. Die nieuwe techniek zorgt ervoor dat het gezichtsveld in de HoloLens 2 een stuk groter is dan zijn voorganger.

Microsoft HoloLens 2

Vandaag heeft Harry Shum, de VP bij Microsoft in Shanghai laten weten dat de nieuwe HoloLens 2 te koop zal zijn vanaf september. Shum onthulde het nieuwtje op de World Artificial Intelligence Conference in Shanghai. Een enorme beurs waarbij ook bedrijven als IBM, Alibaba, Tencent, Amazon’s AWS en het Chinese State Grid aanwezig zijn. Die laatste kennen we in België als het controversiële nutsbedrijf in handen van de Chinese staat dat zich wilde inkopen in distributienetbeheerder Eandis.

Ontwikkelaars

De nieuwe AR-set zou zo’n 3500 dollar gaan kosten en is eigenlijk gemaakt voor bedrijven. Naast de gewone versie brengt Microsoft ook een Developer Edition uit voor ontwikkelaars die bezig zijn met AR-applicaties.

De nieuwe HoloLens 2.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business