Nieuws

Sharp stelt grootste 8K LCD televisie ter wereld voor op IFA

Hoe groot is te groot? Sharp zal op IFA 2019 een 8K LCD televisie van 120 inch voorstellen. Iets voor in jouw slaapkamer of woonkamer?

Heb jij ondertussen een 4K-televisie in de woonkamer staan? De toestellen worden steeds goedkoper en in veel gevallen is het absoluut de moeite om voor een upgrade te kiezen. Fabrikanten blijven echter niet stilstaan en dat zullen we ook op IFA 2019 in Berlijn gaan zien. Sharp bijvoorbeeld, zal de grootste 8K LCD TV ter wereld gaan voorstellen op de beurs, een monster van 120 inch. 

Toch niet de grootste 8K-televisie

Hoewel de televisie een diameter heeft van meer dan drie meter gaat het in dit geval niet over de grootste 8K-televisie ooit, die eer gaat immers naar Samsung, die met hun The Wall-model het nog net iets beter doen met 292 inch of 7,5 meter. Sharp mag echter wel de eer van grootste 8K LCD-tv op hun naam zetten, want The Wall maakt gebruik van de MicroLed-technologie. 

Wat kost een 8K tv van 3 meter?

Dat valt nog af te wachten, want naast het feit dat er 5G aanwezig zal zijn op de televisie van Sharp, weten we er nog niet heel veel over. Om je toch een idee te geven, Sony bracht eerder dit jaar de Z9G uit, een 8K LCD-tv van 98 inch, en die kost een goede 62.000 euro. Het toestel zal met andere woorden niet voor de traditionele consument zijn, want voor dat geld kan je ook een gloednieuwe Tesla kopen en op die manier ook buitenshuis indruk maken. 

Dromen kan natuurlijk geen kwaad en we zijn alvast benieuwd naar IFA 2019, dat volgende week plaatsvindt. TechPulse zal je dan ongetwijfeld meer kunnen vertellen over deze indrukwekkende televisie. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business