Gmail

Gmail voor Android krijgt een update. Je kan nu swipen tussen accounts voor nog meer gebruiksgemak. De wijziging komt er 5 maand na die van iOS.


Gmail, de e-maildienst van Google, bestaat ondertussen sinds 2004 en veel gebruikers hebben momenteel zelfs meerdere accounts, bijvoorbeeld privé en voor het werk. Gmail heeft het doorheen de jaren makkelijk gemaakt om te wisselen van account, maar het kan nu eenmaal altijd sneller. In iOS werd in maart al een optie toegevoegd om snel te swipen tussen twee inboxen, maar voor Android liet dit nog op zich wachten. Tot nu. 

Waarom duurt het zo lang, Gmail?

Het lijkt een eenvoudige toevoeging, gewoon even naar boven of beneden swipen over je profielafbeelding en je wisselt van account. Om een of andere reden liet de functionaliteit voor Android-smartphones bijna 5 maanden op zich wachten. Dat is niet de eerste keer, want in het verleden lieten nieuwe functies soms tot een jaar op zich wachten, al was het toen omgekeerd. In juni 2018 kreeg Android zo nog de mogelijkheid om in te stellen wat er met je berichten gebeurt als je naar links of rechts swipet. In iOS was dezelfde functie niet te zien tot maart 2019. 

Ook in andere apps

De functionaliteit begint ondertussen ook te verschijnen in andere apps, zoals Maps en Drive. Voor Gmail heb je versie 2019.08.18 van de app nodig, dus houdt zeker de Play Store in de gaten voor de update als je hem nog niet hebt ontvangen. Op de TechPulse-redactie wachten we er zelf nog op. Gerelateerde artikelen

15 beste gratis apps voor een stressloze vakantie

Wie een reis voorbereidt, zit vaak boordevol zorgen. Met deze apps zijn al je zorgen al snel van de baan en kan je stressloos op vakantie vertrekken.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.