Nieuws

Asus onthult de AsusPro B9 ultralichte laptop

In 2019 gaat het niet alleen om de kracht van laptops, maar ook om hun compactheid. De AsusPro B9 is officieel lichtste 14-inch laptop ter wereld.

In de strijd om ’s werelds lichtste laptop die toch voldoende sterk is, heeft Asus zijn gloednieuwe AsusPro B9 naar boven gehaald op IFA 2019. Deze laptop heeft een scherm van 14-inch met enorm dunne schermranden; waardoor hij in de praktijk zo groot is als de gemiddelde 13-inch laptop. Je voelt bovendien amper dat hij in je rugzak zit want met zijn gewicht van 880 gram is hij officieel de lichtste 14-inch laptop ter wereld. Met zijn dikte van amper 14,99mm is hij tevens ook een van de dunste laptops van het moment.

De vraag is nu hoe sterk die laptop precies is, maar dat is nog niet geheel duidelijk. Het geheel ziet er wel veelbelovend uit, aangezien de AsusPro B9 uitgerust kan worden met een van de nieuwe 10e generatie Intel Core-processoren (welke processoren dit exact zullen zijn, is nog niet aangegeven) en maximaal 2TB aan SSD-opslag kan bevatten. De batterijduur zou bovendien ook geweldig moeten zijn. Qua RAM-geheugen is er geen officiële info vrijgegeven, maar wij gokken dat er zowel modellen met 8GB als 16GB zullen zijn. 32GB aan RAM-geheugen zie je bijna nooit in laptops van dit formaat en lijkt ons ook niet makkelijk haalbaar in een laptop met deze afmetingen.

Een prijs en lanceringsdatum voor de AsusPro B9 zijn er tot slot nog niet. De lanceringsdatum is moeilijk in te schatten, maar ligt vermoedelijk ergens eind 2019, begin 2020. Wat de prijs betreft, gokken we dat het basismodel rond de 1000 euro zal kosten en dat je die prijs kan doen oplopen naar ongeveer 2000 euro of meer naargelang de hoeveelheid opslag je wil.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business