Nieuws

[UPDATE] Samsung lanceert officieel vouwbare Galaxy Fold

Het is zover. Samsung heeft zijn Galaxy Fold officieel gelanceerd, maar deze versie van zal jammer genoeg nooit in de Benelux verkocht worden.

Update: Samsung heeft op IFA bevestigd dat de Galaxy Fold nooit op de Belgische en Nederlandse markt zal verschijnen, omdat die markt te klein is en de focus ligt op de grote landen. Achter de schermen wordt de Fold wel verder ontwikkeld en verfijnd, dus als er ooit een Fold 2 wordt uitgebracht, is er wel kans dat wij hem ook zullen ontvangen. Qua specificaties en prijs is er niets veranderd tegenover eerder dit jaar. Wel is de beschermlaag over het scherm nu verder doorgetrokken zodat je hem er onmogelijk af kan halen en is de ruimte tussen het scharnier verkleind zodat er minder vuil en stof kan binnendringen.


Hij is terug! Samsung heeft in thuisland Zuid-Korea eindelijk zijn Galaxy Fold opnieuw gelanceerd. Het nieuwe vlaggenschip van de Koreaanse smartphonegigant is nog niet beschikbaar in ons land, maar binnenkort zou het toestel al in een groot deel van Europa beschikbaar zijn.

Galaxy Fold: een korte geschiedenis

Even een korte throwback. De eerste reviewexemplaren van de Galaxy Fold werden al in april uitgedeeld. Niet veel later in mei zou de Fold uitkomen voor het grote publiek. Dat mooie sprookje kwam echter nogal snel tot een einde.

Op woensdagavond 17 april kwamen de eerste reviews binnen, verschillende reviewers meldden dat hun Fold kapot was gegaan en dat het scherm om zeep was. En zo ging de bal aan het rollen. Samsung zorgde voor een vervanging, maar de meldingen over fragiele en kapotte Fold-toestellen bleven binnenstromen. Zo werd de release van de fold in de VS en in de Benelux volledig uitgesteld.

Vandaag de dag

Maar vandaag is hij terug van weggeweest. Samsung heeft de vouwbare smartphone verfijnd en verstevigd. Het is niet helemaal duidelijk wat er nu juist veranderd is. Maar de toplaag van het scherm zou alvast verstevigd zijn. Ook zou het er niet langer uitzien alsof het scherm een screenprotector bevat die je kan verwijderen.

https://www.youtube.com/watch?v=E9ydQoi2VbA

De Galaxy Fold komt uit in een 4- en 5G versie, krijgt twee batterijen en uiteraard het enorme scherm die je smartphonebeleving radicaal zou veranderen. Tot slot is er nog niet veel bekend over een release in de Benelux. De Koreaanse smartphonegigant benoemd Frankrijk en Duitsland, maar wanneer het toestel in België of Nederland uitkomt is onduidelijk. Ook de prijs werd niet bekend gemaakt, al wilde Samsung eerder al zo’n 2020 euro vragen voor de vouwbare telefoon. Geen lachertje dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business