Nieuws

IFA 2019: Philips introduceert twee nieuwe OLED+ televisies

Op IFA 2019 onthulde Philips deze voormiddag twee nieuwe OLED+ televisies. Beide zijn voorzien van Bowers & Wilkins audio.

Tijdens IFA 2019, de technologiebeurs die momenteel in Berlijn aan de gang is, heeft Philips TV twee nieuwe OLED+-toestellen geïntroduceerd. Het gaat om de 65” OLED+984 en de OLED+934, die in varianten van 55” en 65” zal verschijnen. Philips zet de samenwerking met Bowers & Wilkins dit jaar voort en voorziet de toestellen daarmee van hoogwaardige geluidssystemen. De 934-modellen zijn ook voorzien van Dolby Atmos “elevation speakers”

Philips’ nieuwe P5-processor

Beide modellen zijn voorzien van nieuwe OLED-panelen en de nieuwe derde generatie P5-processor die tevens op IFA werd aangekondigd. Deze combinatie moet de beeldprestaties optimaliseren en zorgen voor betere ruisonderdrukking, scherpte, kleuren, contrast en huidtinten voor alle bronnen. Specifiek verbetert de nieuwe P5 de Perfect Natural Reality-functie en HDR-prestaties van HDR10 en HDR10+/ Ook Dolby Vision content wordt verder aangevuld voor de eerste maal. 

De derde generatie P5 bevat een dual chip-oplossing die de geoptimaliseerde verwerkingsvolgorde van de oorspronkelijke P5 handhaaft, maar met extra rekenkracht voor de intensieve onderdelen van de verwerkingsketen. Dit zorgt voor dubbel zoveel verwerkingskracht en een verbetering van 30% van de beeldkwaliteit ten opzichte van de tweede generatie P5-chip, die prijzen zagen winnen als onderdeel van de Philips 803 en 903. 

65 inch OLED+984

Philips zette met de vorige generatie toestellen, zoals de OLED903, al volop in op hun high-end toestellen met een krachtig geluidssysteem en dat zal dit jaar niet anders worden. Voor de 65” OLED+984, die begin september beschikbaar zal zijn, werd er opnieuw samengewerkt met Bowers & Wilkins voor een soundbar die zich onder de tv bevindt. Deze opstelling dient als een krachtiger systeem dat groter en breder geluid richting het midden van het scherm stuurt, zonder afbreuk te doen aan de geluidskwaliteit in de ruimte. 

De tv’s zijn onder andere voorzien van Bowers & Wilkins’ Tweeter-on-Top technologie. De Tweeter-on-Top ontkoppelt de tweeter van de grote drivers. Hierdoor zijn hoge frequentieprestaties mogelijk zonder vervaging door kastdiffractie – veroorzaakt door montage van tweeters in grotere kasten. De tweeters aan het uiteinde van de luidsprekers zorgen voor zeer helder en gedetailleerd geluid.   Daarnaast is er ook een subwoofer beschikbaar voor verdere bass-uitbreiding. De OLED+ 984 bechikt tevens over de nieuwste generatie Dolby decoders met Virtual Atmos voor ruimtelijk geluid.

Beide toestellen komen uit met een knappe Bowers & Wilkins soundbar.

55 en 65 inch OLED+934

Voor de 934, die eveneens begin september beschikbaar zal zijn, wordt er gewerkt met een aparte luidsprekerbehuizing die als tafelstandaard fungeert, maar wie dat wil kan ook opteren voor wandmontage. Net zoals bij de 984 zal er gebruik gemaakt worden van Kvadrat-materiaal van Europese makelij. Verder is de behuizing gemaakt van met glasvezel-versterkte ABS,stevig vastgezet met interne ribsecties om ongewenste resonantie tegen te gaan.  De OLED+934 herkent en ontcijfert automatisch de inhoud van Dolby Atmos voor het allerbeste resultaat. Door de Movie-modus in te schakelen gebruikt de tv ‘up-mixing’ bij niet-Dolby Atmos-inhoud, om oudere inhoud in de hoogteaandrijving van de tv onder te dompelen 

De nieuwe Philips OLED+934.

De komende twee dagen is ook onze redactie aanwezig op IFA 2019. Hier op Techpulse kan je alles volgen!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business