Nieuws

IFA 2019: ‘Google Stadia naar Philips tv’s’

In een interview met emerce heeft Piotr Herod van TPVision verteld dat Philips in onderhandeling is met Google voor zijn gamingplatform.

In een gesprek met het Nederlandse emerce.nl heeft Piotr Herod, product manager bij TP Vision, laten weten dat het bedrijf in onderhandeling is met Google om het aankomende gamingplatform Stadia mee te leveren in alle premium tv-toestellen van Philips.

Philips & Google Cloud

Eerst even over Stadia. Hoe werkt dat nu eigenlijk? Het gamingplatform is gebaseerd op het zogenaamde Google Cloud Platform. Daarbij worden games ingeladen in een Chrome-browser en kan je meteen met het spel aan de slag. De games tijdelijk ingeladen op je toestel vanuit de cloud zodat je niets hoeft te downloaden of installeren. Op die manier kunnen bestaande games ook veel sneller beschikbaar worden gesteld voor gebruikers.

Nu zou TPVision, de merkhouder voor Philips televisies, in onderhandeling zijn met Google om het – nu al populaire – gamingplatform uit te brengen op zijn eigen tv’s.

“Voor ons zou dit een voor de hand liggende keuze zijn.” Piotr Herod, TPVision

Videostreaming

Naast gaming zou TPVision ook in onderhandeling zijn met Disney en Apple om ook hun videodiensten naar Philips-televisies te brengen, verteld Herod aan emerce. Naast Disney en Apple biedt TPVision sinds kort ook Rakuten TV en Netflix aan.

Onafhankelijk

Bij Philips draaien alle premiumtelevisies momenteel bijna allen op Android Pie. Volgens Herod is het een strategische keuze om enkel de premiumtoestellen te voorzien van Google’s Android. Herod benadrukt daarbij “dat het verstandig is om je niet volledig afhankelijk te maken van Google”. En gelijk heeft hij daar. De instapmodellen van Philips’ televisies draaien nog op een eigen OS. Een verstandige keuze lijkt mij. Naar het voorbeeld van de clash tussen Huawei en Google zie je de gevolgen van die afhankelijkheid.

Tot slot werd niet helemaal duidelijk wanneer Google Stadia uiteindelijk naar Philips tv’s zou komen. Uiteraard lopen die gesprekken nog en zijn er nog geen concrete data voorzien.

De komende twee dagen is ook onze redactie aanwezig op IFA 2019. Hier op Techpulse kan je alles volgen!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business