Fossil Group lanceert voor Diesel en Armani twee nieuwe smartwatches. Extra opslag, Google Assistant en een verbeterde batterijduur zorgen voor stevige concurrentie in de smartwatch-sector.

Advertentie

Vandaag hebben de luxemerken Diesel en Armani hun nieuwe generatie smartwatches voorgesteld op IFA 2019, in Berlijn. Beide merken vallen onder de Fossil Group. Als opvolger van de Fossil Gen 5 en MKGO brengen nu ook deze twee fashionmerken een eigen tijdloze smartwatch uit.

Emporio Armani

Het beroemde Emporio Armani introduceert vandaag de Smartwatch 3. Een gestroomlijnde smartwatch die heel wat nieuw onder de motorkap heeft.

Om te beginnen heeft de Smartwatch 3 een nieuwe luidspreker gekregen. Op die manier kunnen gebruikers gemakkelijk oproepen aannemen of afleggen. Een beetje zoals het principe van een Apple Watch. Bovendien kunnen gebruikers van zowel Android als iPhone aan de slag met hun horloge om te bellen. Telefoontjes plegen wordt dus nog gemakkelijker.

Verder heeft de Smartwatch 3 nu ook Google Assistant aan boord, krijgen meldingen nu ook een eigen toon en kan je via de vernieuwde luidspreker nu ook muziek rechtstreeks vanuit je horloge beluisteren.

Specs

Een goede batterij is één van de belangrijkste componenten in een smartwatch. Daarom heeft Fossil Group vier instellingen toegevoegd die de levensduur van de batterij moet verbeteren. Die functie heet Extended Battery Mode en geeft gebruikers meer controle over de batterij in hun horloge. Zo hoef je je horloge zeker niet elke dag op te laden. Hartslag meten en meldingen ontvangen blijven dus jouw trouwe compaan.

Tot slot heeft de Smartwatch 3 extra geheugen gekregen, het nieuwe toestel krijgt zo’n 8GB opslagruimte die je eventueel voor muziek kan gebruiken. Zo kan je met het ingebouwde GPS-systeem gaan lopen zonder dat je je smartphone nog hoeft mee te zeulen. Je hebt al een Armani Smartwatch 3 voor 409 euro.

Fossil Armani Smartwatch 3
De verfijnde Armani Smartwatch 3

Diesel

Ook het stoere Diesel komt op de proppen met een stevige smartwatch. De Axial smartwatch heeft alle nieuwe snufjes aan boord en is bovendien robuust afgewerkt zodat hij tegen een stootje kan.

Wat heeft de Axial in petto?

Ook Diesel voegt een nieuwe speaker toe aan zijn smartwatch. Zo kunnen iPhone- en Android-gebruikers meteen een oproep aannemen vanop hun horloge. Bovendien maakt de nieuwe speaker het mogelijk om Google Assistant en geluidsmeldingen te gebruiken.

Ook de Axial krijgt de zogenaamde Extended Battery Mode om de levensduur van zijn batterijen de verlengen. Meer controle, een langere batterijduur, dus meer plezier van je smartwatch. Net zoals bij de Smartwatch 3 van Armani krijgt ook Diesel’s Axial 8GB opslag. Meer apps en betere prestaties, meer heb je niet nodig.

Of wel. Met Auto-installed apps krijg je Dieselapplicaties zoals Cardiogram, Spotify en Noonlight automatisch aan boord.  Je hebt al een Diesel Axial smartwatch voor 369 euro.

Fossil Diesel Axial
De robuuste Diesel Axial smartwatch.

De komende twee dagen is ook onze redactie aanwezig op IFA 2019. Hier op Techpulse kan je alles volgen!

 

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here