Nieuws

Huawei’s nieuwe Freebuds 3 krijgen ruisonderdrukking

Huawei toonde vandaag de derde generatie Freebuds. Een nieuw paar earbuds met actieve ruisonderdrukking en tot 24 uur aan luisterplezier.

Ook Huawei is de grote aanwezige op IFA 2019. Vandaag stelde de Chinese smartphonegigant de derde generatie van zijn AirPod lookalikes voor: de Freebuds 3.

Huawei op het podium

Huawei kondigde zijn nieuwe Freebuds aan op het podium. Het nieuwe paar draadloze oortjes krijgt 4 uur aan batterijduur die kan uitgebreid worden naar 20 uur met de bijhorende eivormige laadcase. Ook de kleurkeuze is heel eenvoudig. Zwart of wit. Welke kies jij?

Vreemde eend

De Chinese techgigant belooft dus ruisonderdrukking in zijn Freebuds. Het claimt daarmee ook de eerste producent te zijn die draadloze oortjes ontwikkelt met ruisonderdrukking waarbij het design van de oortjes ‘open-fit’ is. Dat wil zeggen dat je oren bijna niet fysiek bedekt zijn waardoor het heel moeilijk is om ruisonderdrukking goed te laten functioneren.

De Freebuds 3 hebben dus ook die fysieke barrière. Je vraagt je dus af hoe die ruisonderdrukking dan juist werkt aangezien je oren fysiek bijna niet gedekt zijn. Zachte geluiden zoals verkeer of pratende mensen kunnen gemakkelijk onderdrukt worden door ruisonderdrukking. Maar vanaf dat het geluid harder wordt zouden de Freebuds wel eens kunnen tegenslagen.

Huawei houdt het eenvoudig met zwart en wit.

A1 of H1

Je kan het misschien al raden. De nieuwe Freebuds 3 krijgen Huawei’s laatste Kirin A1 chip aan boord. Die is vergelijkbaar met Apple’s H1 chip voor zijn Airpods. En ook de Kirin A1 blijkt geen normale chip te zijn. De Chinese gigant belooft de eerste te zijn die de nieuwe 5.1 Bluetoothstandaard aanbiedt. Die nieuwe standaard zou voor minder batterijconsumptie zorgen en minder vertraging tussen je smartphone en oortjes.

Genoeg vergelijkingen met Apple. Want Huawei heeft voor het eerst laten zien dat het ook meer kan dan alleen kopiëren. Vooral met de ruisonderdrukking toont het bedrijf dat de Freebuds 3 technisch meer kunnen dan de AirPods zelf. Die laatste zal je nooit terugvinden in Apple’s draadloze oortjes.

Momenteel is het niet duidelijk hoeveel de Freebuds 3 gaan kosten en wanneer ze in de Benelux te koop gaan zijn. Hopelijk geeft Huawei de volgende dagen meer info vrij.

De TechPulse-redactie is aanwezig op IFA 2019. Hier kan je al het nieuws volgen!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business