Nieuws

Video: Tesla breekt record op Laguna Seca racebaan

Tesla stoot Jaguar van de troon en verbreekt het record van snelste vierdeurs ronde met het Model S op de Laguna Seca racebaan.

Elon Musk heeft een tweet de wereld ingestuurd waarin hij zegt dat een Tesla Model S het record voor snelste ronde ooit gebroken heeft op de Laguna Seca racebaan. De elektrische wagen deed dat in de categorie van de vierdeurs. 

Seconde sneller dan Jaguar

Daags na de tweet van Elon Musk verscheen ook het bewijs van de rit op het YouTube-kanaal van Tesla en die video bevestigt de tijd van 1:36.555, een seconde sneller dan het record van Jaguar dat op 1:37.54 stond en werd gereden met de Jaguar XE SV Project 8 in september van 2018. Het record komt er nadat Tesla in juli al de snelste ronde ooit met een elektrische wagen reed. 

Veel informatie over de bouw van de wagen kon er niet gehaald worden uit de beelden, maar Tesla liet wel weten dat het Model S is uitgerust met een ‘Plaid powertrain’. Musk liet in 2016 weten dat Plaid voorzien was voor de nieuwe Roadster, maar daar gaf hij in een andere tweet een update over. Plaid zou nog zeker een jaar af zijn, maar zal dan naast de Roadster ook naar het Model S en X komen en volgens Musk goedkoper zijn dan bij de concurrentie. 

Tesla mikt op record van Porsche

De autoproducent heeft zijn zinnen nu gezet op de Nürburgring racebaan, waar Porsche vorige maand een record zette voor snelste vierdeurs EV. Het zou echter kunnen dat Tesla zijn rit op Laguna Seca zal moeten herhalen, want volgens vertegenwoordigers van de racebaan kunnen recordtijden enkel gezet worden tijdens officiële momenten waarop een vertegenwoordiger aanwezig is om het record te verifiëren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business