Nieuws

BMW i3 opvolger komt er niet

Een BMW i3 opvolger zit er hoogstwaarschijnlijk niet in. Gelukkig voor alle liefhebbers van elektrische auto's meldt BMW dat er wel wordt gewerkt aan het elektrificeren van klassieke modellen.

De BMW i3 is een bijzondere auto om te zien. Het eigenzinnige design lokt de nodige reacties uit. Hoewel er overduidelijk veel moeite is gestoken in het ontwerp, zit de belangrijkste eigenschap verstopt; de BMW i3 was namelijk de eerste volledig elektrische BMW. In 2013 lanceerde de Duitse autofabrikant de auto met gepaste trots. Een BMW i3 opvolger komt er echter niet, zo laat de fabrikant weten.

Geen BMW i3 opvolger

In een gesprek met de Financial Times meldt chef marketing Pieter Nota dat er geen specifiek opvolgingsplan in de maak is voor de i3. Opmerkelijk, aangezien de BMW i3 gezien kan worden als een van de pioniers van het elektrisch rijden. In plaats daarvan wil de fabrikant uit Beieren de focus verleggen naar de elektrificatie van haar volledige assortiment.

De elektrificatie van populaire BMW-modellen is vooralsnog uitgebleven, en daar zit ook een groot pijnpunt. Waar het met de BMW i3 een zichtbare voorsprong nam ten opzichte van de meeste concurrenten in de elektrische wereld, verdween deze als sneeuw voor de zon omdat BMW het heeft nagelaten om voort te bouwen op het succes van de i3.

BMW iX3 eerste ‘klassieke’ elektrische auto

Dat er geen BMW i3 opvolger komt, wil zoals hierboven vermeld niet zeggen dat het elektrische auto’s in de ban doet. Klassieke modellen moeten er op termijn aan gaan geloven; de BMW iX3 is waarschijnlijk de eerste klassieke BMW die voorzien zal worden van een volledig elektrische motor. Verwacht wordt dat de SUV volgend jaar zijn opwachting maakt als elektrische auto.

bmwbmw i3Connected Car

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals