3D camera modus

Voor iPhone gebruikers is het nu mogelijk om 3D-selfies te maken, de populaire app Snapchat heeft namelijk een 3D modus toegevoegd.

Fans van Snapchat kunnen hun lol op met de nieuwe update van de app. Met de 3D camera modus wordt er diepte toegevoegd aan een foto, en kun je je selfies laten bewegen.

 

Dimensies

Snapchat heeft de TrueDepth-technologie van Apple gebruikt. Door middel van dieptedata wordt er dan een 3D model van het gezicht gemaakt om zo de selfie te kunnen laten bewegen. Je kunt 3D-effecten, lenzen en filters toevoegen aan je foto’s. Hoewel je de functie alleen kunt gebruiken als je beschikt over een iPhone X of een nieuwere iPhone, kunnen Android gebruikers de 3D-selfies wel ontvangen. Ook kunnen zij ze bekijken in het verhaal van de persoon die de 3D-selfie maakt. Als je je telefoon een beetje draait, dan bewegen de filter en de achtergrond mee waardoor er meer diepte ontstaat.

In deze video van Snapchat kun je zien hoe de 3D modus werkt.

 

Concurrentie

Met de nieuwe update hoopt Snapchat weer wat gebruikers voor zich te winnen. Door Instagram is Snapchat flink gezakt in populariteit. Dit heeft vooral te maken met de komst van Instagram Stories, wat een oorspronkelijk idee was van Snapchat. De meeste mensen gebruiken Snapchat daarom meer voor de filters.

 

Uitbreiding

Android-gebruikers zullen helaas nog even moeten wachten tot de nieuwe functie ook voor hun beschikbaar is. De plannen om de 3D camera modus beschikbaar te maken voor andere smartphones zijn er wel, zo laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Maar wanneer we de update kunnen verwachten, is niet bekend.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here