Starbucks

Voor een kopje koffie betalen met een pen? Tegenwoordig kan het in Japan, waar Starbucks een pen verkoopt waarmee je contactloos kunt afrekenen.

Vind je betalen met je smartphone of smartwatch al indrukwekkend, Starbucks voegt daar nu een nieuwe betaalmethode aan toe; betalen met een pen, de Starbucks Touch The Pen.

Koffiebruine inkt

De speciale pennen worden in de Starbucks vestigingen in Japan verkocht, en je kunt er dus ook gewoon mee schrijven. Welke kleur inkt heeft de pen? Koffiebruin. Door gebruik te maken van een contactloze technologie, genaamd FeliCa, die al in Japan wordt gebruikt, kunnen klanten betalen met de pen. Het enige wat ze hoeven te doen is een tikje met de pen geven op een betaalautomaat en de koffie (of thee of het gebakje) is afgerekend.

Starbucks Touch

De pen is onderdeel van de Touch-lijn van Starbucks, hier valt ook de mini handtas The Hug onder waarmee je ook contactloos kunt betalen. En een telefoonhoesje dat werkt met dezelfde technologie. The Pen wordt vooralsnog alleen in Japan verkocht, waar veel mensen nog met cash betalen. Je kunt hem daar kopen voor 33 euro. Op de pen staat 1.000 yen dat is omgerekend zo’n acht euro, dus eigenlijk betaal je er 25 euro voor. Al lijkt het toch wat overbodig, aangezien je waarschijnlijk al een bankpas en smartphone in je bezit hebt. Maar een leuk gadget is het wel.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here