Nieuws

Tesla Model 3 en Audi E-tron zijn veiligste elektrische auto’s op de baan

Is veiligheid je dierbaar, dan loont het om een centje extra uit te geven en te opteren voor een Tesla Model 3 of Audi e-tron.

Van alle elektrische wagens die je vandaag op de baan ziet, zijn de Tesla Model 3 en Audio e-tron ronduit de veiligste, dat blijkt uit onderzoek van het IIHS (Insurance Institute for Highway Safety). Zij hebben de Tesla Model 3 uitgebreid onderzocht en hebben de wagen beloond met een Top Safety Pick+ award. Dat is de hoogst mogelijke onderscheiding die een wagen kan krijgen. Het is de eerste keer dat een Tesla-wagen die erkenning krijgt. De Model X werd nooit getest door de organisatie en de Model S schoot tekort.

De Model 3 is de goedkoopste wagen die Tesla te bieden heeft, maar moet duidelijk niet onderdoen op het vlak van veiligheid. Op elke test scoorde de wagen een ‘good’ score, de hoogst mogelijke score bij het IIHS. Elk onderdeel werd zorgvuldig gecontroleerd, zoals de crashbestendigheid van de auto, bescherming van de inzittenden, botsingsvermijding en koplampen.

Opvallend is dat het glazen dak van de Model 3 de wagen blijkbaar niet minder veilig maakt. Het panoramadak kon in de testen namelijk voldoende zijn mannetje staan. Het automatische remsysteem van de wagen kon ook heel wat indruk maken.

Waarschuwing: bovenstaande video toont beelden van een Tesla die verwoest wordt en is dus niet geschikt voor gevoelige kijkers.

De Model 3 vervoegt daarmee de Audi E-tron in de lijst van veiligste elektrische wagens die je momenteel op de baan ziet. Wij konden recent de Tesla Model 3 uittesten en kunnen ook beamen dat de auto op quasi elk vlak een droomwagen is. Binnenkort gaan we ook aan de slag met de Audi E-tron.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business