Nieuws

Facebook neemt start-up van hybride chatbots over

Facebook gaat verder experimenteren met chatbots. Ze maakte bekend dat ze de start-up Servicefriend zullen overnemen. Chatbots moeten de service rond hun nieuwe cryptomunt verbeteren.

Het nieuws dat Facebook een nieuw experiment met chatbots wil starten, moesten we uit Israël halen. Servicefriend, een start-up bedrijf dat chatbots ontwikkelt, meldde aan de Israëlische krant The Marker dat het wordt overgenomen door Facebook. Facebook plaatste hier inmiddels een officieel statement over, maar bleef eerder in het ongewisse. Het meldde enkel dat het regelmatig kleinere techbedrijven overneemt. TechCrunch wist via medewerkers binnen Servicefriend bevestiging van het nieuws te bekomen. Deze personen bekenden dat ze sinds begin deze maand in opdracht van Facebook werken aan Calibra, de digitale portefeuille van Facebook.

Hoewel het dus voorlopig nog op meer duidelijk vanuit Facebook wachten is, is het vrij aanneembaar dat de medewerkers van Servicefriend een chatbot aan het ontwikkelen zijn voor Facebook. Servicefriend is een Israëlische start-up gespecialiseerd in het ontwikkelen van hybride bot-technologieën.

Als deze vermoedens kloppen, is Facebook alvast volop bezig om de dienstverlening rond diens nieuwe cryptomunt aan het optimaliseren. De bijbehorende applicatie Calibra zal in 2020 verschijnen. Via Calibra zullen gebruikers dan munten kunnen uitwisselen of betalingen uitvoeren. Amazon toont al met Alexa hoe het toevoegen een virtuele ‘menselijke’ assistent de perceptie van de dienstverlening betrouwbaarder en toegankelijker kan maken.

Geen stap in het onbekende voor Facebook

De overname van Servicefriend is niet de eerste keer dat Facebook experimenteert met bottechnologieën. Eerdere pogingen waren wel niet zo succesvol. Facebook probeerde in 2015 al eens een virtuele assistent genaamd ‘M’ te lanceren. Het bleek al snel dat de technologie niet functioneerde zoals Facebook hoopte. In 2016 kwam er een tweede poging toen Facebook een spraakassistent voor bedrijven wilden introduceren die zij via Messenger konden inschakelen. Ook nu faalde het project.

Servicefriend daarentegen is er al wel beter in geslaagd om virtuele assistenten te creëren die compatibel zijn met Facebookapplicaties. Het is wellicht daarom dat Facebook in Servicefriend een interessante partner ziet. Of drie keer scheepsrecht is voor Facebook, is het nog even wachten tot 2020.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business