Amazon

Op woensdag 25 september organiseert Amazon zijn hardware-event in Seattle. Naar verwacht zullen weer een heleboel nieuwigheden het levenslicht zien.

De herfst komt eraan. Naar goede gewoonte tonen techbedrijven bij het vallen van de bladeren hun nieuwste producten en diensten. Op 2 oktober zal ook Microsoft een event vol nieuwigheden hosten.

Woensdag organiseert Amazon in Seattle in de Verenigde Staten, zijn jaarlijkse hardware-event. De e-commercereus zal naar alle waarschijnlijkheid weer een heleboel nieuwe hardware en diensten op ons loslaten. Op hetzelfde event vorig jaar in september lanceerde het bedrijf zo’n 70 nieuwe producten en diensten.

Is 70 genoeg?

70 aankondigingen is niet niks. De e-commercereus zelf heeft nog maar weinig details losgelaten over het event, het is dus onduidelijk of het bedrijf ook dit jaar zoveel nieuwe dingen op de wereld zal loslaten. Het valt ook op dat er weinig of niets over geweten is. Amazon lijkt nog één van de weinige bedrijven te zijn die nieuwe producten geheim kunnen houden tot en met de lancering.

Amazon Echo en meer

Op basis van vorige aankondigingen hebben we een kort overzicht gemaakt van wat we kunnen verwachten. Te beginnen bij de gehele Echo-lijn. Zowel de gewone Echo als de Echo Spot hebben al lang geen update meer gekregen. De kans is dus redelijk groot dat we dit jaar een nieuwere versie van de standaard Amazon Echo te zien krijgen.

Amazon
De Echo Show 5 is vergelijkbaar met Lenovo’s Smart Clock.

De Echo Spot is een ander paar mouwen. Eerder dit voorjaar lanceerde Amazon de Echo Show 5; een slimme alarmklok met een redelijk groot display en redelijk wat toeters en bellen. Een volwaardige tegenhanger en alternatief voor de Spot. Vermoedelijk gaat het bedrijf zijn in 2017 gelanceerde Spot in alle stilte uit de rekken halen vanaf woensdag.

Tidal vs. Amazon Music

Een tweede opmerkelijke stap van Amazon is zijn laatste zet in de HD muziekstreaming. Begin september onthulde het bedrijf een nieuwe muziekdienst: Amazon Music HD. Een echte concurrent voor Tidal die je de mogelijheid geeft om muziek te streamen in écht hoge kwaliteit. Spotify of Apple Music zijn er niets tegen.

Amazon Music HD
Met Amazon Music HD stream je muziek zonder compressie.

Volgens TheNextWeb maakt die nieuwe dienst het mogelijk voor het bedrijf om een Echo-toestel te ontwikkelen dat moet concurreren met Sonos, de Apple HomePod en Google Home Max. Een high-end slimme speaker waarbij Amazon Music HD nog beter tot zijn recht kan komen. Mogelijk krijgen we dus een nieuwe Echo-speaker te zien woensdag.

Volgens geruchten zou het bedrijf van Jeff Bezos ook nieuwe Fire TV-producten uitbrengen. Amazon lanceerde op de laatste IFA al een aantal nieuwigheden maar vermoedelijk komt er meer van dat.

Ring Ring

Volgens het Amerikaanse Digital Trends zal ook dit jaar de gekende slimme deurbel Ring een update krijgen. Het is geheel onduidelijk wat die nieuwigheden zullen zijn, maar we kijken alvast uit naar woensdag 25 september. Vorig jaar lanceerde het bedrijf tien verschillende hardware-toestellen. Een nieuwe Amazon Ring is dus niet verwonderlijk.

Wat mag je zeker niet verwachten

Nieuwe Kindle-toestellen. Het is nog nooit voorgekomen dat Amazon zijn Kindle-toestellen een een update geeft op zijn hardware-event. Kindle wordt als een individueel merk gezien en kreeg daardoor ook eerder dit jaar zijn eigen updates. Verwacht dus geen nieuwe e-readers morgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here