Nieuws

Artiesten kunnen op Spotify zien hoeveel luisteraars ze hebben

Spotify heeft zijn app met een nieuw design gelanceerd. De app voor artiesten welteverstaan. De app biedt aan artiesten de mogelijkheid om te zien hoeveel luisteraars ze in real-time hebben.

Artiesten die hun muziek via Spotify ter beschikking stellen, hebben daarvoor in ruil een volledig hernieuwde app gekregen. Spotify kondigde gisteren aan dat zijn ‘Spotify for Artists’-app een volledig nieuw design heeft gekregen. De belangrijkste vernieuwing is wellicht dat artiesten zeer uitgebreide statistieken bij hun nummers zullen krijgen.

Spotify is in de voorbije jaren uitgegroeid tot een belangrijk platform voor artiesten om hun muziek te verspreiden. Spotify werkt dan ook samen met de grootste platenlabels om zijn collectie van nummers constant te kunnen uitbreiden. Spotify ontwikkelde voor artiesten een speciale app die hen data over hun playlists en nummers bezorgt. Artiesten krijgen via de app informatie over het aantal luisteraars die ze hebben.

Deze data zal in de vernieuwde app flink uitgebreid worden. De nieuwe homepagina bundelt deze voor elke artiest samen en maakt het voor artiesten met meerdere accounts ook eenvoudiger om tussen de accounts te switchen. De homepagina zal de artiesten ook suggesties voor nieuwsberichten geven, en een handleiding over hoe ze de data moeten interpreteren.

Uitgebreide statistieken

Een van de opvallendste nieuwigheden is dat artiesten niet enkel kunnen zien hoe vaak hun nummers in totaal zijn beluisterd, maar ook hoeveel luisteraars ze in real-time hebben. De app schetst ook een profiel van de ‘gemiddelde’ luisteraar: hoe oud ze zijn, vanwaar ze komen, welke artiesten ze nog beluisteren… Ten slotte zal de app artiesten op de hoogte brengen van belangrijke ‘mijlpalen’. Dit kan een bepaald aantal luisteraars zijn, afspeellijsten waar ze aan zijn toegevoegd etc. Spotify wil al met deze nieuwe features artiesten nuttige data geven die hen kan helpen begrijpen bij welke bevolkingsgroepen ze echt succesvol zijn.

Apple gaat Spotify voor

Dat Spotify met deze uitbreiding komt, is niet zomaar. Hun grote concurrent in de streamingbussiness Apple is hun immers al herin voorgegaan. In augustus lanceerde Apple een vernieuwde versie van Apple Music for Artists. Net als Spotify heeft Apple de data die ze voor artiesten verzamelen flink uitgebreid. Apple slaagde er ook in om Shazam te integreren in de app. Spotify for Artists is beschikbaar voor Android en iOS 13.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business