Nieuws

Logitech neemt streamingplatform Streamlabs over

Logitech heeft de overname van het bedrijf Streamlabs aangekondigd. Het bedrijf is gekend van de gelijknamige streamingdienst Streamlabs, dat veel door gamers gebruikt wordt.

Streamlabs OBS is een enorm populair platform voor livestreaming. Het wordt door het achterliggende bedrijf Streamlabs gratis ter beschikking gesteld. Het kan op de desktop of als app gedownload worden. Via Streamlabs kunnen gebruikers hun streams live delen op sociale media als Facebook, YouTube en Tumblr. Hoe Streamlabs juist werkt, wordt in onderstaande video door de YouTuber Dusty Porter uitgelegd:

Streamlabs kent een enorm succes. Streamlabs pakt ook heel graag uit met de cijfers op zijn website. Meer dan 15 miljoen gebruikers zijn inmiddels aangesloten bij Streamlabs. Streamlabs gaat er prat op dat al hun gebruikers te samen 450 miljoen USD – omgerekend 411 miljoen € – uitbetaald hebben gekregen aan inkomsten voor hun livestreams. En daar hoeven ze niks van af te staan aan Streamlabs. Volgens Streamlabs zijn 30% winstgevender als ze via hun platform worden opgenomen. Waar dit cijfer vandaan komt, geven ze niet zoveel duiding bij. Het programma is om deze redenen enorm populair bij onder andere gamers. De applicatie klopt op de sociale media die compatibel zijn met Streamlabs vaak de applicaties die die platformen zelf ontwikkelen. Het aantal gebruikers van Tumblr dat via Streamlabs streamt, zou rond de 70% liggen.

Logitech maakte bekend dat het Streamlabs zal overnemen. De Zwitserse hardware-ontwikkelaar gaat daarmee zijn graantje meepikken op de streamingmarkt. Toch is Streamlabs geen volledig onbekende voor Logitech. De twee werken immers al enkele jaren samen om de hardware van de ene perfect te laten functioneren met de software van de andere. Die liefdevolle relatie wordt voltrokken in een officieel huwelijk.

Anders dan bij vele overnames kunnen we je al wel een officieel bedrag meedelen. Logitech betaalt 81 miljoen euro in cash en voor 26,5 miljoen aandelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business