Uit de stal van Google komt opnieuw een handige app: met Photoscan digitaliseer je oude foto's in een handomdraai.

Dark Mode in Instagram is nu beschikbaar voor iOS-gebruikers. Ben je fan van een donkere achtergrond? Haal dan snel de update van Instagram binnen.

Dark Mode was een veelgevraagde functie voor gebruikers van Instagram. Persoonlijk zie ik er niet altijd het nut van in maar ik begrijp dat het voor mensen aangenamer is om een donkere achtergrond te hebben en minder lichte kleuren en straffe witte lijnen. Sinds iOS 13 heeft Apple het mogelijk gemaakt om je hele iPhone in de Donkere Modus te zetten.

Instagram

Sinds vandaag heeft ook de populaire foto-app die mogelijkheid. Al is het helaas wel niet mogelijk om de modus handmatig in de app te activeren. Om Donkere Modus te activeren in de app moet je de modus activeren in de iOS-instellingen. Ga naar instellingen > beeldscherm en helderheid > donker.

Het is jammer dat Instagram niet meer controle over de beeldscherminstellingen heeft gegeven zodat gebruikers wat meer kunnen spelen met de visuele opties. Het is in ieder geval goed dat iPhonegebruikers nu eindelijk aan de slag kunnen met IG’s donkere modus.

Wil je het uitproberen? De update is nu beschikbaar in de App Store.

Instagram Dark Mode
De gehele app is nu donker, wat een stuk rustgevender is.