android logo 2019

Via Instagram laat Android weten dat een donkere modus voor zijn populaire Google Maps niet meer veraf is.

Sinds deze week heeft ook Instagram een donkere modus. Steeds meer apps springen op de dark mode-kar en willen gebruikers een betere gebruikservaring bieden. De functie is niet altijd even nuttig, maar dat laten we even terzijde. Ook Google Maps voor Android heeft ons in de laatste maanden een aantal keer geprikkeld door hier en daar kleine knopjes te voorzien van donkere modus.

Android op Instagram

Zowel op de Instagrampagina van Android als screenshots van gebruikers bij AndroidPolice zien we dat bepaalde knoppen en onderdelen in Google Maps al de donkere modus hebben gekregen. Sommige gebruikers melden dat het nadien weer weg is en weer terugkomt. Intussen weten we dus wel zeker dat er een donkere modus voor Google Maps aan zit te komen.

De eerste inkijk zou verschijnen in Maps Preview als in de Maps Beta 10.27. Wij hopen alvast dat Android en Google niet te lang wachten met de lancering van de donkere modus aangezien het een veel gevraagde functie  is.

Vandaag

Tot op vandaag is het al mogelijk om een soort nachtmodus in te schakelen in Google Maps. Echter kan je hier niet spreken van een volwaardige donkere modus aangezien een heleboel onderdelen nog wel in het wit bleven staan.