Nieuws

Brit vindt portefeuille terug door online banktransacties

Een Britse man had veel geluk toen hij zijn portefeuille verloor. Een eerlijke vinder verwittigde hem door berichten te sturen via online betalingen.

Hopelijk is het je nog nooit overkomen dat je je portefeuille kwijtgeraakt bent op straat of in een café. Maar indien het gebeurt, is wellicht één van de eerste dingen die je doet je aanmelden op de app van je bank om je rekening te controleren. Je kan enkel hopen dat je geen geld kwijtgeraakt bent.

Het overkwam Tim Cameron, een man uit Londen. Toen hij zich aanmeldde op zijn bank-app, zag hij dat er vier verrichtingen gebeurd waren op zijn rekening. Maar het verhaal liep anders dan verwacht. Want er stond Tim een aangename verrassing te wachten.

Een onbekende ‘Simon’ had namelijk vier maal een storting van 1 penny uitgevoerd op Tim’s bankrekening. Dat is het Britse equivalent van 10 eurocent. Het was niet enkel een daad van liefdadigheid van die persoon. Door telkens een bericht bij de transactie te voegen, stelde Simon Tim op de hoogte dat hij zijn portefeuille had gevonden, met zijn contactgegevens.

De portefeuille werd daadwerkelijk netjes teruggegeven. Of de 40 eurocent nadien is terugbetaald, is voorlopig nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business