Facebook heeft recent 32 pagina's en accounts van haar platform verwijderd omdat die zich schuldig zouden gemaakt hebben aan "gecoördineerd onauthentiek gedrag".

Dit is de eRosary. De digitale gebedstracker van het Vaticaan.

Dat het Vaticaan niet bezig is met innovatie kan je niet meer zeggen. Dat het oudbollig is al zeker niet. De laatste nieuwe uitvinding: de eRosary, een slimme rozenkrans met bluetooth.

eRosary helpt je

Inderdaad. En de rozenkrans is best wel slim. Via de bijhorende smartphone applicatie kan je als gebruiker zien welke bewegingen juist zijn bij een gebed. De app geeft je dan aan wanneer je de juiste beweging maakt zodat je naar de volgende stap kan gaan. Verder geeft de app je tips en tricks en worden ieder jaar nieuwe gebedsvormen toegevoegd door het Vaticaan.

Maar het stopt niet bij gebeden hoor. De eRosary houdt – net zoals een smartwatch – al je activiteiten bij. Van stappen tellen tot calorieën. De eRosary bundelt het allemaal in de bijhorende app. Via ingebouwde sensoren en de rozenkrans rond je pols kan het kleine bluetooth-toestel alles tracken. Ontvang je een bericht of andere notificatie? Dan zal de eRosary een lichte trilling rond je pols geven.

eRosary
Draag de rozenkrant rond je pols zoals een smartwatch.

Acer

Inderdaad, computerfabrikant Acer zit er ook voor iets tussen. De fabrikant heeft het bedrijf GadgeTek in handen, dat is dan weer het merk dat achter de eRosary zit. Momenteel is het product enkel te koop in Italië voor 99 euro. Het is ook niet duidelijk of de bluetooth rozenkrans ooit buiten Italië te koop zal zijn.

Voor de nieuwsgierigen: de bijhorende app is nu beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

Amen!

eRosary