Nieuws

Google Stadia controller niet helemaal draadloos

De controller van Google Stadia werkt toch niet volledig draadloos zoals eerder beweerd werd.

Google Stadia wordt op 19 november gelanceerd en menig gamefan zal klaar gaan zitten om gebruik te maken van de gamestreamingsdienst. Als je daar een van bent, is het wel belangrijk om te weten dat de officiële controller van Stadia niet via alle apparaten draadloos werkt.

Beperkt

Tijdens de aankondiging werd vermeld dat je Google Stadia op allerlei verschillende manieren kunt spelen, op tv via de Google Chromecast Ultra, op de smartphone, op de laptop, desktop en op de tablet. Maar wat er niet zo luid vermeld wordt en zeker wel belangrijk is, is dat je de controller niet op elk apparaat draadloos kunt gebruiken. Ja je hoort het goed, je hebt een USB-C kabel nodig. Althans dat geldt voor de smartphone, de laptop, de desktop en de tablet, want op de Google Chromecast Ultra werkt het wel. Dat meldt Google in een promotievideo van Google Stadia. Reden hiervoor is dat de officiële controller alleen Bluetooth gebruikt voor de configuratie en verbindt via Wifi voor gameplay.

Focus op het grote scherm

Google zegt wel dat dit alleen in het begin het geval zal zijn, al is het nog niet duidelijk wanneer draadloos gamen dan wel beschikbaar is voor de andere apparaten buiten de Chromecast Ultra. Aan TheVerge laat het technologiebedrijf weten dat de focus nu ligt op het draadloos spelen via de televisie om de game-ervaring op het grote scherm zo goed mogelijk te krijgen. Zo zou ook Philips in onderhandeling zijn met Google om de gamestreamingsdienst beschikbaar te maken voor hun premium tv-toestellen.

Een troost, je hoeft de kabel waarschijnlijk niet zelf aan te schaffen. Naar verluidt wordt hij bij de controller geleverd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business