google pixel 4

Hopelijk ben je geen al te schone slaper, want het blijkt dat de Google Pixel 4 ontgrendeld kan worden door het apparaat simpelweg naar de slapende eigenaar te richten.

Advertentie

In tegenstelling tot vele andere smartphones, beschikt de Google Pixel 4 niet over een vingerafdrukscanner. De enige manier om de telefoon biometrisch te ontgrendelen, is door gezichtsherkenning via hun eigen “Face Unlock” technologie. Die blijkt niet geheel zonder risico, want BBC-technologiejournalist Chris Fox meldt nu dat de gezichtsherkenning zelfs werkt wanneer je slaapt of dood bent (Fox zit duidelijk al helemaal in de halloweenstemming).

Zoals wordt opgemerkt in de reacties, klopt het inderdaad dat je een smartphone meestal even weg moet leggen alvorens hij terug écht ontgrendeld wordt. Fox claimt echter dat hij dit ook geprobeerd heeft, maar dat de gezichtsvergrendeling blijft werken. Google heeft aan de reporter bevestigd dat dit voorlopig is hoe Face Unlock werkt op de Pixel 4, er is bij lancering van de telefoon geen “require eyes to be open” optie terwijl dit bij andere Android-telefoons wel vaak het geval is. Google zei verder ook dat ze Face Unlock steeds beter maken. Voorlopig lijkt gezichtsherkenning dus niet de veiligste manier om je telefoon te vergrendelen.

Na een uitgebreide test op de redactie blijkt dat onze telefoons (waaronder een iPhone 11, OnePlus 7t Pro en Motorola One Zoom) weldegelijk niét ontgrendeld kunnen worden met onze ogen dicht. Slapen op het werk houdt voor ons dus geen enkel risico in, gelukkig.

Advertentie