Nieuws

Facebook sluit overeenkomst met nieuwsuitgevers voor News-sectie

In de strijd tegen fake news en inkomstenverlies bij uitgevers heeft Facebook een deal met een aantal grote Amerikaanse uitgeverijen gesloten.

Het is op zich niet nieuw. Facebook probeert al jaren nieuwsdiensten en artikels beter te integreren in zijn sociale mediaplatform. Een aantal jaren geleden kwam het nog met een nieuwe functie waarbij uitgevers artikels rechtstreeks in het platform konden schrijven en publiceren. Echter werd die functie niet gebruikt aangezien er op die manier geen verkeer naar de eigen websites meer was.

Uitgeverij Facebook

Nu wil Facebook opnieuw een poging doen om de integratie van nieuwsberichten te verbeteren. Daarvoor heeft het een overeenkomst gesloten met verschillende grote uitgeverijen zoals Buzzfeed, The Washington Post en The New York Times of Business Insider. U leest het al, momenteel gaat het nog allemaal om Amerikaanse uitgevers.

Vorige week kwam The Wall Street Journal met dat nieuws naar buiten. Die laatste is een onderdeel van News Corp. Ook een uitgeverij die onderdeel uitmaakt van Facebook’s ‘nieuwsdeal’.

Aparte tab

Volgens The Wall Street Journal gaat Facebook een individuele tab voorzien in de applicatie. De uitgever kan zo zijn gewenste content daartussen plaatsen waardoor gebruikers een beter overzicht hebben. Per geplaatste content krijgen de uitgeverijen een bepaalde commissie. Die bedragen zijn uiteraard niet gekend.

Toch is het goed om te zien dat het bedrijf eindelijk meer aandacht geeft aan een nieuwssectie. Zoals vele socialemediaplatformen moet ook Facebook opboksen tegen fake news. Door alles mooi bij elkaar onder te brengen verkleint het platform die kans op fake news al aanzienlijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business