Begin juli haalde Zuckerberg de top drie van ‘s werelds grootste miljardairs. Hij wist daarmee Warren Buffet, de CEO van Berkshire Hathaway voorbij te steken en haalde met zijn ereplaats de toorn van de wereldwijde internetgemeenschap op de hals. Want hoe was het mogelijk dat de man die eerder nog de privacy van miljoenen Facebookgebruikers aan zijn laars lapte, er toch nog in slaagde om zoveel persoonlijke winst op te strijken?

De Google Pixel 4 beschikt niet over een vingerafdrukscanner, waardoor je geneigd bent gezichtsherkenning te gebruiken. Heel veilig is deze feature echter niet.

Een kleine week geleden presenteerde Google haar nieuwe telefoons: de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL. Deze nieuwe toppers van de technologiefabrikant zijn bijzonder interessant vanwege hun cameracapaciteiten; de Pixels staan erom bekend om het betere camerawerk, vaak nog beter dan de iPhones. Alles daaromheen is vaak iets minder interessant. Wat te denken bijvoorbeeld van het Pixel 3 XL design, of de matige opslagcapaciteit.

Google Pixel 4 gezichtsvergrendelingsprobleem

De Google Pixel 4 heeft echter van een heel nieuw probleem last: gezichtsherkenning. Google heeft de vingerafdrukscanner vaarwel gezegd, waardoor gebruikers nu geneigd zijn om hun gezicht te laten inscannen via infrarood. Redelijk geavanceerd, alleen nu blijkt dat het toestel ook met je ogen dicht ontgrendeld kan worden. Kwaadwillenden kunnen zo bijvoorbeeld je toestel ontgrendelen terwijl jij slaapt.

google pixel 4

Google is nu met een statement naar buiten gekomen, waarin zij vermelden dat een software-update dit probleem moet verhelpen. Let wel: de update verschijnt naar eigen zeggen ‘de komende maanden’ een keer. Verder vertelt Google dat de gezichtsherkenningstechnologie aan de beveiligingseisen van een sterke biometrische beveiliging voldoet, waardoor het gebruikt kan worden voor betalingen, app-authentificatie en meer.

Ben je het niet eens met de opvattingen van Google? Dan adviseert de fabrikant om een andere vorm van vergrendeling in te stellen, zoals een patroon of pincode. De draai van Google is opvallend, aangezien het vorige week nog aangaf dat er ‘geen specifieke features aangekondigd zouden worden’, zoals een verbetering in gezichtsherkenningssoftware.

Gemis van 4K/60fps optie

Een ander ‘probleem’ waar gebruikers tegenaan lopen, is het gebrek van een 4K-modus met 60 frames per seconde. Vrijwel elke concurrent biedt deze optie aan, maar Google houdt voet bij stuk. In een kort statement meldt Google dat het deze optie niet ondersteunt, omdat deze bestanden te veel opslag innemen en ze zich liever focussen op het verbeteren van Full HD-video’s.

Het probleem rondom de opslag zou echter een stuk minder erg zijn geweest als men niet standaard een 64GB-versie aanbiedt zonder uitbreidbaar opslaggeheugen…