bmw i3

Even terug hoorden we dat de productie van de BMW i3 stopgezet zou worden. Nu lijkt het tegendeel waar te zijn en is er zelfs een batterij-upgrade op komst.

De eerste elektrische wagen van BMW mag intussen zes kaarsjes uitblazen. De kleine en iconische BMW i3 heeft intussen een paar grotere broertjes gekregen die de familie vervolledigen. Even geleden verscheen echter het bericht dat onze kleine vriend niet langer geproduceerd zou worden en dat zijn verhaal definitief zou aflopen. Dat lijkt nu helemaal niet waar te zijn.

Oliver Zipse, CEO van BMW, zei namelijk in een interview met de Duitse Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung dat de BMW i3 voort zal leven. Hij zal zelfs een vernieuwde batterij krijgen om beter te kunnen concurreren met andere autofabrikanten.

“De i3 zal verder geproduceerd worden, dat staat buiten kijf. De wagen is vandaag al een icoon. Welke wagen kan dat zeggen na amper zes jaar? Iconen gaan anders vooruit, ze hebben geen klassieke opvolger, maar blijven in essentie altijd trouw aan zichzelf. Vandaag is er meer vraag naar de i3 dan ooit tevoren en hij zal nogmaals een stap vooruit maken qua batterij en besturing.”

Ook op de officiële Facebook-pagina verscheen een bericht dat de wagen zal blijven bestaan.

The journey did not come to its end. Officially confirmed by BMW CEO, Oliver Zipse, BMW i3 production will continue in…

Geplaatst door BMW i op Vrijdag 18 oktober 2019

Stijgende vraag

De verkoopcijfers van de BMW i3 tonen aan dat de wagen nog zes jaar nog steeds populair is en dat de globale vraag consistent omhoog gaat. Zipse geeft aan dat hij voor 2019 een stijging van 20% verwacht tegenover de 36.829 verkochte wagens in 2018.

Als je dus aan het sparen was voor een BMW i3, kan je nu met een gerust hart ademhalen. Het lijkt erop dat hij de komende jaren nog van de partij zal blijven en verbeterd zal worden.