Nieuws

Met Be-Mobile app kan je gratis door Liefkenshoektunnel in Antwerpen rijden

Die file rond Antwerpen ook zo beu? Als je de app Be-Mobile downloadt, zal je gratis kunnen gebruik maken van de Liefkenshoektunnel.

De Kennedytunnel zorgt elke werkdag weer voor grote frustraties bij automobilisten. Dagelijks moeten er zo’n 160.000 mensen doorrijden. Dat leidt ’s ochtends en vooral ’s avonds – richting Nederland – voor grote verkeersopstroppingen. Die lopen op piekdagen op tot 11 uur over heel de dag. De Kennedytunnel ligt op een cruciaal punt op de snelweg. Hij verbindt Antwerpen met andere belangrijke Belgische steden zoals Brussel en Gent. Daardoor is hij voor veel chauffeurs bijna onvermijdelijk. Een van de weinige alternatieven is de Liefkenshoektunnel in de haven van Antwerpen. Maar omdat deze tunnel een toltunnel en dus betalend is, is dit voor velen een maar weinig aantrekkelijk alternatief. Voor een personenwagen betaal je €5 ‘inkom’ om door de tunnel te mogen rijden.

Het Vlaams Verkeerscentrum wil die dagelijkse file-miserie aanpakken en start een opmerkelijk testproject. Iedereen die wil kan daaraan meedoen. Alles wat je moet doen, is de gratis app Be-Mobile downloaden. Deze is beschikbaar voor iOS en Android. De app zal je dan een alternatieve route voorstellen als het druk is aan de Kennedytunnel. Als je die route accepteert, krijg je een QR-code opgestuurd waarmee je gratis door de tunnel kan rijden. Rij je met een BMW, dan hoef je de app zelfs niet eens te downloaden. Het testproject is immers ook compatibel voor BMW-navigatiesystemen.

Verkeersdrukte spreiden

Het is de bedoeling dat het testproject loopt tot volgende zomer. Dan zal het Vlaams Verkeerscentrum beslissen of het wordt verdergezet. Men hoopt hiermee het verkeer op de Antwerpse wegen beter te kunnen verdelen. Dat moet ook op minder drukke momenten de kans op bijvoorbeeld ongevallen vermijden die file kunnen veroorzaken. Bij extreme verkeersdrukte op de Antwerpse ring wordt de Liefkenshoektunnel al gratis opengesteld. Die maatregel blijft behouden en staat volledig los van dit project.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business