Ant Financial heeft in een grootschalige crowdfundingcampagne 14 miljard dollar ontvangen van zowel binnenlandse als buitenlandse investeerders. Met dat bedrag krijgt het bedrijf een nettowaarde van 150 miljard dollar en wordt het de grootste technologiestartup ter wereld.

Xiaomi presenteerde gisteren zijn Apple Watch-concurrent en een krachtpatser van een smartphonecamera.

Gisteren onthulde Xiaomi zijn nieuwe CC9 Pro. Een indrukwekkende smartphone die een camera met een 108 megapixelsensor aan boord heeft. Buitengewone resolutie dus, en dat in samenwerking met Samsung.

Xiaomi CC9 Pro

Een toppertje van formaat. Zo zouden alle camera’s individueel een foto van 27MP maken waarna dan alles in 1 foto wordt gegoten. Dat klinkt alvast heel erg cool. Xiaomi werkte voor de nieuwe camera samen met Samsung.

In principe gaat het om 5 camera’s. Een 5MP telelens, een 12MP portretlens, een 20MP wide-angle-lens en tot slot een 2MP macrolens om objecten van dichtbij te fotograferen. Vooraan bezit de CC9 Pro een selfiecamera met – jawel – een 32MP resolutie. Maar, megapixels zeggen niet alles. Vaak telt de kwaliteit van de lens een stuk meer door.

Xiaomi
Xiaomi presenteerde ook zijn Mi Watch.

China

Momenteel zal de CC9 Pro als eerste verkocht worden in China. Daar zal hij de toonbank overgaan voor 2799 yuan. Dat zou bij ons ongeveer 360 euro zijn, al zijn er nog geen Europese prijzen en/of data bekendgemaakt.

Apple Mi Watch

Naast een nieuwe krachtpatser van een camera, bracht Xiaomi gisteren ook een nieuwe Mi Watch op de markt. Het toestel lijkt veel te hard op een Apple Watch en is voor mij niets meer dan een clone. Echter is de Mi Watch wel een stukje goedkoper en heeft hij eenvoudige functies.

Qua specificaties heeft de Mi Watch een Snapdragon Wear 3100-chip aan boord met 8GB aan opslaggeheugen. Met een batterij van 570mAh zou je het met deze smartwatch tot 36 uur moeten vohouden. Dat is langer dan bv. de Apple Watch, maar in het midden van de dag je Watch moeten opladen is ook niet bepaald handig. Tot slot biedt de Mi Watch ook een simmogelijkheid via de nieuwe eSim-technologie. Je hoeft er dus geen simkaart in te steken.

Xiaomi CC9 Pro
Vijf camera’s onder één dak.