Basware's Smart PDF-service haalt gegevens uit machine readable PDF-bestanden, waardoor facturen vanaf nu geautomatiseerd worden.

Het dansspel Just Dance 2020 ligt sinds gisteren in de rekken. De game luidt tegelijk met zijn release het einde van het Nintendo Wii-tijdperk in.

Begin die dansbenen al maar los te gooien want Just Dance is daar weer! Ubisoft heeft de nieuwste release van zijn swingende reeks gisteren officieel op de markt gelanceerd. De game is op alle toonaangevende consoles verschenen: Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Op 19 november zal het ook via het cloudgamingplatform Google Stadia beschikbaar zijn.

Ook de Nintendo Wii heeft nog een versie gekregen. Ubisoft kondigde wel aan dat Just Dance 2020 de laatste game is die ze op Wii zullen uitbrengen. Deze beslissing van Ubisoft is lang niet zo drastisch als ze kan lijken. De laatste game die verscheen op Wii was… Just Dance 2019. Zelfs Nintendo ondersteunt zijn oude console niet meer bij laatste releases zoals Luigi’s Mansion 3. Nu ook Ubisoft niet langer hofleverancier wil zijn van Wii, is het vrij aanneembaar dat er vanaf nu geen games meer voor Wii zullen uitgebracht worden. Op de Wii U, eigenlijk de opvolger van de Wii, verschijnt Just Dance 2020 zelfs al niet meer.

Vaarwel Wii

Alvorens we de Wii naar het bejaardentehuis voor gameconsoles uitzwaaien, brengen we deze gouden ouwe eerst een gepaste hommage. De Wii werd op 8 december 2006 uitgebracht in Europa. Het meest uit het oog springende kenmerk was de controller, die nog steeds doet denken aan een afstandsbediening. De besturing steunde op het maken van echte bewegingen, wat redelijk revolutionair was in die tijd. Dat kwam het best tot uiting in de legendarische game Wii Sports, ook de meest succesvolle release voor de console. De Wii werd in totaal meer dan 100 miljoen keer verkocht, wat het één van de meest succesvolle Nintendo-consoles en zelfs gameconsoles aller tijden maakt. Nintendo Wii mag daarom gerust in het rijtje van andere legendes zoals Nintendo Entertainment System, Gameboy Advance en Playstation 2 gezet worden. Hij heeft zijn rust dan ook dubbel en dik verdiend.

Nintendo Wii, uitgegroeid tot een klassieker binnen de gameconsoles. Afbeelding: Nintendo

Dans maar!

De laatste release voor de Wii is er wel een mooie om mee af te sluiten. Just Dance 2020 is inmiddels al de elfde editie van de reeks die in 2009 begon. Daarnaast zijn er nog heel wat speciale edities zoals Just Dance Kid, Just Dance Disney en Just Dance Michael Jackson doorheen de jaren verschenen.

Just Dance 2020 zal een catalogus bevatten van meer dan 40 hits. Met 10.000 luchtballonnen van K3 is er voor de allereerste keer een Vlaamse song bij. Daarnaast kunnen via de betaalde streamingdienst Just Dance Unlimited nog meer dan 500 extra songs gedownload worden. De game bevat ook een nieuwe spelmodus ‘All Stars’ waarmee klassiekers uit de vorige edities kunnen vrijgespeeld worden.