Nieuws

Deze elektrische Kia zal je nooit op de weg zien

Kia onthult de Futuron in Shanghai. Een elektrische SUV die nooit op onze wegen zal rijden maar wel als referentiepunt dient voor toekomstige Kia's.

Dit is de Kia Futuron Concept. Een elektrisch aangedreven SUV-coupé die als studiemodel moet gelden voor toekomstige elektrische wagens van het automerk. De wagen zal op het CIIE in Shanghai te bewonderen zijn.

Kia’s designtaal

De Futuron zal helaas nooit op onze wegen verschijnen. De wagen geldt wel als een soort referentiepunt voor toekomstige wagens. Kia spreekt zelf van een nieuwe designtaal dat gebaseerd is op een idee van ‘dynamische puurheid’. De Futuron Concept is een soort combinatie van elegante doch strakke vormen en verhoudingen.

Kia Futuron Concept

360° design

Het Futuron Concept heeft het zogenoemde ‘360°-design’ dat zich kenmerkt door pure, soepele vormen die vrij zijn van versieringen. De subtiele mix van carrosseriedelen zorgt voor vloeiende vormen die lijken te draaien, groeien en samentrekken. Zij vormen een ranke, gestroomlijnde carrosserie die zich soepel en efficiënt door de lucht beweegt. Het lage profiel van de SUV-coupé geeft een duidelijk beeld van de designtaal voor de toekomstige modellen van Kia; zelfverzekerd, sportief en modern. De Futuron Concept is 4.850 mm lang, 1.550 mm hoog en heeft een wielbasis van 3.000 mm. Zijn grote bodemvrijheid en lage carrosserie zorgen voor een dynamische zelfverzekerde uitstraling.

Tiger Face

De voorzijde van de Futuron oogt heel scherp. Vandaar de naam Tiger Face. Een grille met een scherpe omtrek en twee vlakjes in het midden. Voor de koplampen kozen de ontwikkelaars voor het innovatieve Star Cloud-design waardoor de auto – misschien letterlijk – een oogverblindende identiteit krijgt.

Star Cloud is ook geïnspireerd op Chinese legenden. De oppervlakte van de verlichting zou doen denken aan de geschubde huid van Chinese draken. En het is die Chinese mythologie die maakt dat Kia bijna niet anders kon dan de Futuron als eerste te onthullen in Shanghai.

Kia Futuron Concept

Interieur

Het interieur van de Futuron past goed bij het autonome karakter van de auto. De oppervlakken gaan vloeiend over van het dashboard in de deurpanelen. Ook de portieren zijn voorzien van Star Cloud-verlichting en geschubde drakenhuid. Ze zorgen voor een schitterende, interactieve sfeerverlichting. Het ventilatiesysteem is ook afgedekt door geschubde drakenhuid. De schubben openen en sluiten zich naar de behoefte aan frisse lucht in het interieur. Eén van de opvallendste elementen van het interieur is zeker de ‘cockpit’, die zich rond de bestuurder vormt. De zogenoemde grafische gebruikersinterface (GUI) komt als het ware tevoorschijn uit het deurpaneel aan de bestuurderszijde en vormt een symmetrische boog rond het stuurwiel. Daarmee vloeit het instrumentenpaneel over in de audiovisuele display in het midden van het dashboard.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business