Door een samenwerking tussen Itsme en CM.com kunnen binnenkort ook bedrijven en organisaties binnenkort gebruikmaken van de Belgische digitale authenticatieservice Itsme.

Het dispuut over advertentie-inkomsten is bijgelegd, waardoor het aanbod van Disney+ ook volledig te zien zal zijn op Amazon Fire TV.

Nog een paar dagen wachten en Disney+ is eindelijk beschikbaar. Op 12 november zal het nieuwe streamingplatform van Disney eindelijk het levenslicht zien (helaas nog slechts in enkele landen). Het is pas definitief zeker dat het nieuwe kanaal ook beschikbaar zal zijn voor Amazon Fire-televisietoestellen. Dat kondigde CEO Bob Iger aan in zijn mededeling bij de laatste kwartaalresultaten. Ook met LG en Samsung zijn de laatste onderhandelingen afgerond.

De onderhandelingen met Amazon liepen lang erg stroef. De twee grootmachten geraakten het maar niet eens over advertentie-inkomsten. Amazon weet maar al te goed dat hun Amazon Fire TV-platform één van de grootste streamingdiensten op de markt is. Daarom wilde Amazon ook hun deel van de koek van Disney en eiste ze een percentage van de advertentieruimte (en dus inkomsten) op. Disney wilde lang niet toegeven. Exacte deals over de overeenkomst zijn niet bekend gemaakt, dus het is niet duidelijk wie nu overstag is moeten gaan. Maar toch lijkt dit voor beide partijen wel gunstig te zijn.

Alexa

Dat Disney en Amazon nu toch de hand hebben kunnen schudden, betekent dus dat de app van Disney+ beschikbaar zal worden gesteld via Amazon Fire TV. Ook Disney-producties die al in de catalogus van Amazon Fire zaten, blijven daar rustig rondhangen. Een andere leuke feature is de integratie van Alexa in Disney+. De immer populaire virtuele assistent, zal nu ook je favoriete Marvel-film voor je kunnen opzetten.

Nog even wachten

Naar de lancering van Disney+ wordt al heel lang uitgekeken. Disney heeft als één van de grootste productiehuizen nu éénmaal heel wat in de aanbieding. Naast de films die onder de eigen Walt Disney Studio zijn uitgebracht, heeft het ook door de overnames van Pixar, Star Wars, 21th Century Fox (en nog veel meer) in theorie meer dan voldoende content in huis om de strijd aan te gaan met Netflix. Ook de lage abonnementsprijs (€7 per maand en €70 per jaar) doet het aantrekkelijk klinken. Een van de nieuwe exclusieve producties die het platform vanaf het begin een boost moet geven is The Mandalorian. Dat is een live-action serie die zich in het Star Wars universum afspeelt, en het leven van de premiejager een nieuwe dimensie wilt geven.

Doorwinterde Star Wars-fans kijken erg uit nazr The Mandalorian. Afbeelding: Disney

Spijtig genoeg raakte vandaag ook het nieuws bekend dat België nog even zal moeten wachten op Disney+. Een tweet van Disney doet uitschijnen dat we het platform wellicht niet voor 31 maart moeten verwachten. Misschien maar eens een goede VPN overwegen?