Ben je het ook beu dat er altijd wel notificaties in de Facebook-app te zien zijn? Je kan er nu iets aan doen in Android en iOS.

‘’Inbox zero’’ het is een term die wordt gebruikt voor het leegmaken van je e-mail inbox. Het is immers enorm vervelend dat er steeds ergens een bolletje staat dat aangeeft dat je nog X aantal ongelezen e-mails, notificaties, afspraken of iets anders open hebt staan. Ook op Facebook is het bijna onmogelijk om voor lange tijd alles gezien te hebben zonder dat er toch weer een bolletje verschijnt. Gelukkig gaat het sociale netwerk je die nu laten uitzetten.

Meldingsstippen uitschakelen in de Facebook-app

Open even de Facebook app en je ziet bovenaan de shortcuts balk. Hiermee kan je snel het laatste nieuws uit je groepen zien, notificaties bekijken, de marktplaats bezoeken en zoveel meer. Meestal staan hier verschillende rode bolletjes. In een nieuwe update van de Facebook-app, kan je die nu uitzetten als je dat wil. En dat willen we bijna allemaal. 

Houd simpelweg een van de icoontjes ingedrukt en er verschijnt een nieuw menu waarin je twee opties hebt, het icoontje verwijderen of ‘meldingsstippen’ uitschakelen. Kies voor het tweede en de rode bolletjes zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

Wil je beter beheren wat er op je shortcuts balk verschijnt? Ga dan naar het menu via de 3 horizontale streepjes, scroll naar beneden en kies Instellingen en Privacy > Instellingen > Snelkoppelingen.