Disney Disney+

Streamingdienst Disney+ is met veel succes gelanceerd in verschillende delen van de wereld en doorbreekt alle verwachtingen.

Terwijl ons geduld hier in België beproefd wordt tot 31 maart 2020, kan een groot deel van de rest van de wereld (met name de Verenigde Staten, Canada en Nederland) al wel genieten van Disney+. Ongetwijfeld tot groot plezier van Disney zelf, want hun nieuwe streamingdienst doorbrak in de eerste 24 uur de magische kaap van de 10 miljoen abonnees. 

Volgens AppTopia, een website die data verzamelt over allerhande applicaties, werd de Disney+-app de eerste dag meer dan 3,2 miljoen keer gedownload. Dat niet al die gebruikers een geweldige ervaring hadden, werd duidelijk uit het nieuws over de vele problemen tijdens de launch. Toch sloegen meer dan twee miljoen mensen er in om The Mandalorian te streamen, de nieuwe Star Wars-reeks die speciaal ontwikkeld werd voor Disney+. Het lijkt er dus op dat Disney+ met meer dan 10 miljoen abonnees een vliegende start heeft genomen, al moeten we wel in het achterhoofd houden dat het hier voornamelijk over gratis proefabonnementen gaat. 

Enorm contentaanbod Disney+

Disney+ heeft echter een enorm indrukwekkende bibliotheek aan populaire titels en het is te verwachten dat veel gebruikers zullen blijven rondhangen na de eerste maand, mede dankzij titels uit de Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic stallen. Het is wat anders dan Apple TV Plus, dat lanceerde met slechts vier grote publiekstrekkers, die vervolgens werden afgebroken door professionele kritieken. 

18 miljoen tegen eind 2020?

Analisten voorspelden enkele weken geleden nog dat Disney+ eind 2019 zou eindigen met 8 miljoen abonnees en 2020 met 18 miljoen abonnees, maar daar zit de streamingdienst ondertussen al ver over.