Volgens geruchten werkt Samsung momenteel aan een budgetvriendelijke versie van zijn recent aangekondigde Galaxy Home.

Uber rolt momenteel een testproject uit dat ritten automatisch zal opnemen. Dit moet tot meer veiligheid voor bestuurder en passagier zorgen.

Uber gaat in de Brazilië, Mexico en de Verenigde Staten beginnen met het opnemen van ritten om de veiligheid van zowel de bestuurders als de passagiers te kunnen waarborgen. Het gaat om audio-opnames die niet toegankelijk zullen zijn voor de beide partijen. 

Alle ritten automatisch opgenomen

Voor bestuurders zal er de mogelijkheid zijn om automatisch alle ritten te laten opnemen, terwijl passagiers de functionaliteit moeten activeren via de Safety Toolkit van de Uber-app. Gebruikers van de app zullen een melding krijgen op het moment dat de functionaliteit in hun regio beschikbaar is en zullen verder toestemming moeten geven om hun microfoon te gebruiken als ze zelf willen opnemen. 

Uber luistert enkel bij problemen

Op het einde van de rit kunnen beide partijen er vervolgens voor kiezen om een veiligheidsrapport door te sturen naar Uber. Enkel op dat punt zal de audio-opname beluisterd worden, zodat Uber de correcte acties kan nemen tegen de bestuurder of passagier. Uber wil zo een omgeving creëren waarin men zich veiliger gaat voelen bij het gebruik van een Uber.

Of de functionaliteit ook naar België zal komen als deze testen tot een goed einde komen is nog onduidelijk, maar een verdere uitrol staat alvast op de planning van Uber. Het bedrijf heeft op dat vlak best wat werk aan de winkel, want in elk land moet men een specifieke privacywetgeving rond het opnemen van personen doorspitten. Al is extra veiligheid die kost natuurlijk waard.