Nieuws

Apple krijgt klachten over nieuwe MacBook Pro

Apple-fans die er snel bij waren met de aankoop van de 16-inch MacBook Pro, blijken daar toch niet helemaal tevreden over te zijn.

Op 13 november lanceerde Apple een nieuwe MacBook Pro-laptop. Deze laptop is flink uit de kluiten gewassen met een scherm van 16 inch (dat is meer dan 40 centimeter). Daarmee is de laptop een stuk groter dan eerdere edities van de MacBook Pro.

De meest opvallende nieuwe feature is waarschijnlijk nog het toetsenbord. Het ‘butterfly keyboard’ dat al sinds 2015 standaard deel uitmaakt van een MacBook, werd overboord gegooid. Het toetsenbord was zeer licht, maar ook uitermate gevoelig voor stof. Vooral de spatiebalk stopte nogal snel met reageren. De 16-inch MacBook Pro is het eerste model dat een ‘Magic Keyboard’ krijgt. Dat heeft onder andere een fysieke Esc-toets, pijltoetsen en een touchbar en Touch ID. De laptop kost bij ons een flinke €2700.

Popcorn en vermiste tekst

Zoals bij elk nieuw product van Apple, zijn er loyale fans die het op dag één gaan halen. Maar dit keer zullen veel van die mensen toch liever even gewacht hebben. Op Apple-nieuwsfora zoals Apple Insider en MacRumours verschenen de komende weken enkele klachten over de nieuwe laptop. Men spreekt bijvoorbeeld over een vreemd en storend ‘poppend’ geluid dat de laptop maakt als een audiofragment of video wordt teruggespeeld. Alsof de laptop popcorn aan het maken is. Dat is heel duidelijk te horen in onderstaande video. Dit fenomeen speelde zich bij vroegere modellen van de MacBook Pro nooit af.

Een ander probleem waar over gesproken wordt, is de soms trage reactietijd van het kleurendisplay. Dit blijkt er bij sommige gebruikers voor te zorgen dat tekst soms ‘verdwijnt’ tijdens het scrollen. Uit de discussies op MacRumours leiden we af dat dit niet iedereen werd opgemerkt. Deze problemen kunnen misschien al van de baan zijn wanneer de MacBrook Pro 16 met Mini-LED op de markt komt. Hoewel dit allemaal maar kleine ergernissen zijn, mag je als gebruiker natuurlijk wel eisen dat wanneer je $2400 dollar of €2700 voor een laptop hebt betaald, dat deze ook volledig naar je wensen functioneert.

Apple heeft ondertussen al aangegeven op de hoogte te zijn van de storingen en werkt er volop aan deze op te lossen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business