Op zoek naar een snelle manier om bestandsformaten te converteren? Cometdocs combineert tientallen conversies in één rechtermuisklik.

Google Maps wordt steeds beter en veiliger. Met deze nieuwe functie wil de navigatie-app ook aangeven welke straten 's nachts veilig zijn om alleen door te wandelen.

Dat Google Maps steeds beter wordt merken we allemaal. Het geeft ons handige aanwijzingen hoe we moeten rijden of welke bus/tram we moeten nemen. Maar sinds dit jaar investeert de zoekgigant ook steeds meer in navigatiebegeleiding voor wandelaars.

Google Maps ‘Lighting Layer’

Onder de noemer ‘Lighting Layer’ gaat Google ’s nachts een nieuwe laag over zijn kaarten trekken. Die laag zal je de veiligste straten in de stad aangeven en toont je waar het meeste licht en veiligheid is.

De nieuwe functie werd ontdekt door leden van XDA Developers in de Google Maps v10.31.0 beta. Zij geven aan dat er nieuwe aanwijzingen in de applicatie voor Android zijn die tonen dat de Lighting Layer eraan zit te komen.

Veiligheid

De nieuwe functie zou wel eens het gevolg kunnen zijn van bovenstaande Tweet. Emily Tweette in september dat ze wou dat er een soort “ik wandel alleen naar huis” functie in Google Maps was die je toonde welke straten het meest verlicht zijn in steden.

Veiligheid staat hier dus op nummer één en de nieuwe Lighting Layer zal voor veel mensen heel handig en welgekomen zijn. Volgens XDA Developers zal de nieuwe functie eerst uitgerold worden in India omdat de nood daar het hoogst is. De laatste tijd worden vrouwen constant aangevallen en/of verkracht, hopelijk kan deze nieuwe functie iets of wat soelaas brengen aan Indiase vrouwen.

Techniek

Momenteel is wel nog niet duidelijk hoe Google die informatie gaat binnenhalen. Hoe weet het bedrijf nu waar straatverlichting aanwezig is of er meer donkere ruimtes zoals bv. bruggen zijn? Vermoedelijk zal de nieuwe functie deels steunen op de medewerking van gebruikers die dit zelf kunnen aangeven.