Nieuws

Star Wars-fan start petitie voor emoji van ‘Baby Yoda’

Het kleine groene wezentje van de serie ‘The Mandalorian’ verovert iedereens harten. Fans hopen dat hun favoriete personage een emoji krijgt.

Op 12 november is de serie The Mandalorian in première gegaan op Disney+. Het verhaal speelt zich af tussen de films Return of the Jedi en The Force Awakens, maar moet eigenlijk los van die verhaallijn gezien worden. De serie gaat over het leven van een onbekende en eenzame premiejager (de naam van de serie verwijst naar de planeet Mandalor waar hij vandaan komt) en zal in totaal acht afleveringen tellen, waarvan er ondertussen al vijf gepasseerd zijn. The Mandalorian was één van de series die het streamingkanaal van Disney vanaf de start moest lanceren. En dat lijkt de serie met succes te doen. Volgens voorspellingen van Parrot Analytics zou de serie meer kijkers trekken dan bijvoorbeeld het tweede seizoen van Stranger Things op Netflix.

Voor ons Belgen is het op dit moment helaas nog eerder een zoektocht om de afleveringen te vinden, maar toch achten we de kans reëel dat je al wel wat over de serie gehoord hebt. The Mandalorian veroverde namelijk in geen tijd de sociale media, en lijkt samen met de film The Joker wellicht de meest besproken mediaproductie van het moment. Dat succes is voor een groot deel te wijten aan één personage dat onmiddellijk kijkers hun harten sneller deed slaan. Het hoofdpersonage heeft namelijk altijd een baby met zich mee die omwille van zijn gelijkenissen met Yoda uit de filmreeks door iedereen ‘Baby Yoda’ wordt genoemd. Of er daadwerkelijk een band is met Yoda blijft de serie in het ongewisse over, maar aangezien niemand weet wat het wezen eigenlijk is, is dat de meest logische naam. Met zijn (of haar?) schattige uiterlijk won het personage een plaats in vele harten, en die liefde wordt op sociale media uitgedrukt in een karrenvracht aan memes.

Deze scene waar Baby Yoda soep drinkt, is wellicht de populairste meme van de serie. Afbeelding: Insider

Petitie

Één fan is nu een initiatief gestart om het succes van Baby Yoda voor eeuwig te verzilveren in een emoji. Volgens de bedenker van de petitie, een man genaamd Travis Bamble, heeft zo’n emoji ook heel wat praktische toepassingen. We kunnen er bijvoorbeeld mee uitdrukken dat we iemands baby schattig vinden, of dat we zin hebben in soep (zie afbeelding hierboven). Het oorspronkelijke doel van 1000 handtekeningen is al lang gehaald, en de volgende doelstellingen van 2500 zal ongetwijfeld vandaag nog verbroken worden. Sommige mensen gaan zelfs zover om een donatie te geven.

Er is dus wel wat vraag naar een emoji van Baby Yoda, maar zelfs al krijgt de petitie nog duizenden handtekeningen, dat zal geen invloed hebben. Schijnbaar bestaat er een uitgebreide formele procedure en selectiecriteria om te bepalen of iets in aanmerking komt om een emoji te worden. De lange weg die Baby Yoda nog moet afleggen om onze toetsenborden te veroveren, kan op de website van het Unicode Consortium gevonden worden.

disneyemojiontspanningstar wars

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals