Nieuws

Bill Gates geeft 40 kilogram aan cadeaus als Secret Santa

Bill Gates speelt al eens graag voor Kerstman, zo blijkt. Hij nam ook dit jaar mee aan de Secret Santa gift exchange van Reddit.

Bill Gates, oprichter van Microsoft, houdt van tradities. De miljardair doet immers al sinds 2012 mee met de Secret Santa gift exchange die wordt georganiseerd door socialmediaplatform Reddit. Elk jaar sturen duizenden vreemden elkaar op die manier kerstcadeautjes. Het is uiteraard de droom van elke deelnemer om Bill Gates als Secret Santa te krijgen, maar slechts één iemand kan die eer hebben. 

Harry Potter en Star Wars

Dit jaar ging die eer naar een 33-jarige vrouw uit Detroit. In een interview met MarketWatch liet ze weten dat ze hoopte om ooit met Gates te matchen, maar dat ze niet verwacht had dat het ooit zou gebeuren. Om de 40 kilogram aan cadeau’s uit te kiezen, baseerde Gates zich op de geschiedenis van de vrouw haar Reddit-account. Daaruit bleek dat ze een enorme fan is van Star Wars en Harry Potter, waarna Gates haar een kerstmuts met Harry Potter thema en een Lego-set van Zweinstein stuurde. Ook een handgemaakt dekentje van The Legend of Zelda en verschillende verzamelobjecten van Twin Peaks maakten deel uit van de verrassing. 

Bill Gates de boekenfanaat

Het meest unieke cadeau was echter typisch Bill Gates, die bekend staat als een fanatiek lezer. Hij merkte op dat de vrouw enkele zinnen uit ‘The Great Gatsby’ had gebruikt tijdens haar huwelijk en schonk haar daarom een gebonden manuscript van het boek, inclusief gescande notities van de auteur van toen hij het boek aan het maken was. 

Nog meer leuke cadeaus

Naast Bill Gates deed ook Google mee en schonk het bedrijf een nieuwe Pixel 4-smartphone weg. Een andere gebruiker kreeg dan weer een handgemaakt Captain America-schild en er werd zelfs een 3D-printer cadeau gegeven. 

bill gatesmicrosoftredditsociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals